Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklara internet yerine oyuncak

Altınordu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’nde çocuklar tarafından kendi el emekleri ile yapılan geleneksel doğal oyuncaklar hem kendilerini mutlu ediyor hem de yetişkinleri geçmişe götürüyor.Altınordu...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklara internet yerine oyuncak

Altınordu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’nde çocuklar tarafından kendi el emekleri ile yapılan geleneksel doğal oyuncaklar hem kendilerini mutlu ediyor hem de yetişkinleri geçmişe götürüyor.

Altınordu Belediyesi tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında hizmete açılan Teknoloji ve Tasarım Atölyesi çocukların hayal dünyasını ahşaba ve robotik ürünlere yansıtmasına imkan sunuyor. Ahşap boyama, teknolojik oyuncaklar ve klasik oyuncakların çocuklar tarafından yapıldığı atölyede ayrıca Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği ile yapılan proje kapsamında geleneksel doğal oyuncaklarda çocuklar tarafından yapılarak gün yüzüne çıkıyor. Altınordu Belediyesi ve Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği ile ortak yürütülen ’Geleneksel Çocuk Oyuncaklarının Üretilmesi’ projesine çocuklar ve aileler yoğun ilgi gösteriyor. Gerçekleştirilen proje kapsamında yapılan bilyalı araba, fındık dalından yapılan ok ve yay, topaç, bez bebek ve ahşap araba gibi oyuncaklar çocukları mutlu etmenin yanı sıra yetişkinlerinde geçmişe yolculuk yapmasına olanak sağlıyor.

Başkan eski oyunları çocuklarla birlikte oynadı

Yürütülen proje kapsamında Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’ni ziyaret eden Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, çocuklar tarafından yapılan oyuncakları inceledi. Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’nde eğitim gören çocukların kendi emekleri ile yaptığı eski oyuncakları inceleyen Başkan Tekintaş, burada çocuklarla birlikte eski oyuncaklarla oynayarak geçmişe kısa bir yolculuk yaptı.

Projenin uygulandığı Altınordu Belediyesi Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’nde çocukların mutluluklarına ortak olan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, projenin önemine vurgu yaptı. Hayata geçirilen proje ile çocukların birçok olumsuz davranıştan uzaklaştığını ifade eden Başkan Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği ile ortak yürüttüğümüz "Geleneksel Çocuk Oyuncaklarının Üretilmesi" projesinin uygulandığı Teknoloji ve Tasarım Atölyemizi ziyaret ederek yapılan oyuncakları görme fırsatı yakaladık. Geçmişten gelen pek çok oyun ve oyuncağımız hayatımıza yansımaya devam ediyor. Çocuklarımızın birlikte grup çalışması yaparak kaynaşması ve kendi oyuncuklarını yaptıklarında yaşadıkları sevinç bizi çok mutlu ediyor. Çocuklarımızın geçmişte oynanan oyuncaklarla buluşması ve onları tanıması bizim için son derece önemli. Bu sayede çocuklarımızı internet bağımlılığından ve psikolojilerini olumsuz etkileyen oyun ve oyun guruplarından uzaklaşmalarına olanak sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalarla çocuklarımızın arkadaşlık ilişkilerinin ve sosyal hayatlarının geliştirilmesine katkı sağlanıyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.