Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar el ele engelleri kaldırıyor

Sesli Betimleme Derneğince görme engelliler için sesli betimlemeli olarak düzenlenen Türkiye’nin ilk kukla çocuk filmi ’Rimolar ve Zimolar’, Gören Kalpler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile Özel Bahar Mesleki ve Teknik...

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2017 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklar el ele engelleri kaldırıyor

Sesli Betimleme Derneğince görme engelliler için sesli betimlemeli olarak düzenlenen Türkiye’nin ilk kukla çocuk filmi ’Rimolar ve Zimolar’, Gören Kalpler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ile Özel Bahar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımlarıyla gösterime sunuldu.

"Erişim Haktır!" projesi hakkında bilgiler veren Sesli Betimleme Derneği Başkanı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Kenan Önalan "Sesli Betimleme Derneği olarak tüm görsel ve işitsel öğelerin görme ve işitme engelliler için erişilebilir hale getirilmesi için çalışan bir derneğiz. Görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için de işaret dili ve altyazı düzenlemelerini ülkemize tanıtarak bu engel gruplarının erişimlerini ve iletişimlerini sağlamayı ve hayatlarının önlerindeki engelleri kaldırmayı amaç edindik. Dernek olarak görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için de işaret dili ve altyazı düzenlemelerinin Türkiye’de geliştirilmesi yönünde Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle ’Erişim Haktır!’ başlıklı bir proje hazırladık. Zira ülkemizde sesli betimleme görme engelliler arasında dahi yeterince bilinmiyor" dedi.

Türkiye’nin ilk kukla çocuk filmi ’Rimolar ve Zimolar’ın sesli betimlemeli olarak düzenlenmesiyle görme engelli ve engelli olmayan öğrencilerin birlikte özel bir gösterimle kaynaşarak film izleyebileceğini vurgulayan Kenan Önalan, "Bu bizim hayalimiz. Diliyoruz ki bu özel gösterimler ileriki zamanlarda sadece özel olmasın, tüm Türkiye’ye yaygınlaşsın. Çocuklardan başlayarak engelli engelsiz herkes bir arada film izleyebilsin, paylaşsın, bir arada yaşasın. Biz böyle bir Türkiye hayal ediyoruz. Bu sayede engellilerin erişim hakkı ve bağımsızlıkları teslim edilmiş olacak ve toplumsal bütünleşme de en üst düzeyde sağlanacak" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.