Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar Başkan Yağcı’yı Terlettiler

Bilecik’te “Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim Projesi” kapsamında düzenlenen Zeka Oyunları Yarışmalarının final karşılaşmasında çocuklar kendileri ile zeka oyunu oynayan Başkan Yağcı’yı terletti.Bilecik Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklar Başkan Yağcı’yı Terlettiler
Bilecik’te “Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim Projesi” kapsamında düzenlenen Zeka Oyunları Yarışmalarının final karşılaşmasında çocuklar kendileri ile zeka oyunu oynayan Başkan Yağcı’yı terletti.
Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen, 168 öğrencinin kurs aldığı “Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim Projesi” sertifika törenine; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Başkan Vekili Nihat Can, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun, daire amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyelerinin, minik öğrencilerle yarışarak, ter döktüğü etkinlik sonunda öğrencilere, madalya ve sertifikaları verildi. Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından okullar ve mahalle konakları olmak üzere 7 ayrı merkezde gerçekleştirilen eğitimlerde öğrenciler, 8 haftanın sonunda 9 taş, kota big, mangala, koridor, twin 2, twin english gibi oyunları öğrendi. Minik bir kız öğrenci kaybettiği oyun sonrası gözyaşlarını hakim olaması yürekleri burktu.
’’KENDİ AKLIMIZLA ÜRETTİĞİMİZ TEKNOLOJİYE BAĞIMLI OLMADAN KULLANMAMIZ GEREKİR’’
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, son derece faydalı ve güzel bir çalışma gerçekleştirildiğini vurguladı. Projede emeği bulunan paydaşlara teşekkür eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, insanoğlunun kendi aklıyla ürettiği, meydana getirdiği teknolojiye bağımlı olmadan kullanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
’’Bazen bizlerin faydalanması ve hayatını kolaylaştırmak için bizler tarafından üretilen materyalleri, dengelli kullanmadığımız zaman, gelişimimiz ve hayatiyetimiz açısından da tehlike arz ediyor. Gerçekten teknolojiden, günümüz şartlarında ayrı kalmak mümkün değil. Ancak onu yeri ve zamanında kullanmak yerine yanlış bir şekilde kullanırsak, teknolojiden faydalanmak yerine onun esiri oluruz. Şunu unutmayalım, her teknolojik ürünü ortaya koyan, insan beynidir. O zaman en değerli varlık, tabi ki eşrefi mahluk olan insandır. Bu anlamda insanın hiçbir zaman kendisinin ortaya koyduğu ve ürettiği melekelerinden vazgeçmemesi lazım. Onları atıl bir noktada tutmaması lazım ve onu her zaman aktif halde kullanması lazım. Bizler bile çoğu zaman en ufak bilgiyi, kafada tutma yerine telefonlarımıza ya da bilgisayarlara kaydetme yolunu seçiyoruz. Tabi ki bilgiye ulaşacağız. Ancak bunların bağımlılık arz edecek boyuta gelmemesi gerekir."
’’BİZLER ÇOCUKLUĞUMUZDA BU OYUNLARI OYNAYARAK, HER ALANDA KENDİMİZİ GELİŞTİRİRDİK’’
Bu projeyle kendi çocukluğunu hatırladığını belirten Yağcı, "Bizler de çocukluğumuzda arkadaşlarımızla birlikte, dokuztaş, üçtaş gibi oyunlar oynayarak hoşça vakit geçirirdik ve sosyal yönden de bu oyunlar vasıtasıyla çok şeyler kazanırdık’’ ifadelerini kullanarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
’’İfrat ve tefrit her zaman sıkıntılıdır. Yani bir şeyin en fazlası ya da en azı yerine orta ölçekte olanı tercih edilmelidir. Teknoloji bağımlısı olmayalım derken, teknolojiden uzak olalım anlamı çıkmamalı. Bunu yeri ve zamanına uygun şekilde kullanalım. İşte bu anlamda bizler de Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde böyle güzel bir projeyi başlatarak, çocuklarımızın teknolojiye olan bağımlılığını en aza indirme gayretinde olduk. Çocuklarımız, uzman eğitimciler nezaretinde bu oyunlar hakkında eğitim aldılar ve bugün sertifikalarını aldılar. Yani bu çalışma ile bir taraftan geleneksel oyunlarımızı tekrar hatırlatma ve bugünkü nesil ile buluşturmuş olurken, diğer taraftan da işin kolayına kaçmadan bizi insan eden en değerli varlık olan aklımızı kullanmayı öğreniyorlar. Bu anlamda gerçekten belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ve beraberindeki eğitmenlerimize de çok teşekkür ediyorum."
"HER TÜR BAĞIMLILIKLA MÜCADELE ETME GEREĞİNİN GÜNÜMÜZDE ÖNEMİ BİR KAT DAHA ARTTI"
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun ise; teknoloji bağımlılığının çocuklar üzerindeki kötü etkileri hakkında bilgi vererek, ’’Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi tehdit eden, onların zamanını ve enerjisini heba eden ve hatta sağlık sorunları oluşmasına neden olan her tür bağımlılıkla mücadele etme gereğinin, günümüzde önemini bir kat daha artırdığını söyleyebiliriz. Bu noktada bizler de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme anlamında Bilecik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ’Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim’ projesini hayata geçirdik. Yapılan protokol çerçevesinde ’Akıl Oyunları’ eğitimleri gerçekleştirildi. Bu oyunlar, formatörler vasıtasıyla, Mahalle Konaklarında ve okullarda, çağ nüfusu öğrencilerle buluşturuldu. Yapılan Akıl Oyunları Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü görev alanında bulunan kamplara gönderilerek ödüllendirilecekler. Proje, teknoloji bağımlılığını ortadan kaldırmak ya da en azından azaltmak için alternatif olarak, öğrencilerimizin düşünce becerilerini geliştiren, mantık yürütme duygularını harekete geçiren, onların sosyalleşmesini sağlayan ’Akıl Oyunları’nın onlara öğretilmesini ve sevdirilmesini amaçlamaktadır. Çok da maliyet gerektirmeyen bu oyunlarla öğrencilerimizin hem psikolojik olarak hem de bedenen daha sağlıklı nesiller olacağına inanıyoruz.”
’’AMACIMIZ TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞIYLA ETKİN BİR ŞEKİLDE MÜCADELE ETMEKTİR’’
Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan ise, ’Akıllıyım Çünkü Teknoloji Bağımlısı Değilim Projesi’nin çıkış amacı ve işleyiş süreci hakkında verdiği bilgide şunları kaydetti:
’’Projemiz 7 Mart 2016 tarihinde başlamış olup, amacımız çocuklarımız ve gençlerimiz için teknoloji bağımlılığı içeriğinde bütün bağımlılık çeşitleriyle etkin bir şekilde mücadele etmektir. Öncelikle, Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. 25 belediye personeline Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verilmiş, 18 eğitmen arkadaşımıza, 10 sınıf, 5 rehber, 3 okul öncesi ve 6 belediye çalışanımıza Zeka Oyunları Eğitici Eğitimleri verildi. Projemiz kapsamında toplamda 168 çocuğumuz, mahalle konaklarında ve okullarda bu eğitimleri aldı. Son derece faydalı sonuçlar aldığımıza inandığımız bu projede bizlerin lideri olan ve hep yanımızda yer alan Belediye Başkanımız Selim Yağcı, başta olmak üzere, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve birim çalışanlarına çok teşekkür ediyorum."
Konuşmaların sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyeleri öğrencilerle yarıştı. Tören, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve diğer protokol üyelerinin öğrencilere sertifika ve madalyalarının takdimiyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.