Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar 23 Nisan’ı Atıklardan Yaptıkları Enstrümanlarla Kutladı

Kayserinin Talas ilçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, öğrenciler, atıklardan yaptıkları enstrümanlarla mehter gösterisi sundu.Talas Spor Salonu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayserinin Talas ilçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, öğrenciler, atıklardan yaptıkları enstrümanlarla mehter gösterisi sundu.
Talas Spor Salonu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, TOKİ Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu öğrencilerinin, atıklardan yaptıkları enstrümanlarla gerçekleştirdiği gösterdi damgasını vurdu. Varillerden davul ve trampet, metal tencere kapaklarından zil yapan öğrencilerin mehter gösterisi beğeni topladı.
Törene, Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, AK parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, öğrenciler ve veliler katıldı.
Başbakan Başdanışmanı Milletvekili Taner Yıldız, törende yaptığı konuşmada, çocuklara daha güzel bir ülke bırakmak için çalıştıklarını söyledi. Başbakan Başdanışmanı Milletvekili Taner Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
“1920 yılındaki düşman şekil değiştirmiştir. O zamanlar Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi hiçbir ayrım yapmaksızın Türkiye’nin bağımsızlığını, bütünlüğünü sağlamaya çalışan Türk milleti bugün kendi için de bölünmeye çalışılmıştır. Biz bunların hiç birine aldanmayacağız. Kendimizden daha çok sevdiğimiz bu güzel çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakacağız. Bundan dolayı bizi içimizde bölmeye çalışanlar hiçbir zaman muhatap olamayacaklar. Bizim aramıza ayrılık tohumlarını ekmek isteyenler bunu kesinlikle başaramayacaklar. Bugün içinde bulunduğumuz Türkiye’nin en büyük terör kamburu inşallah bertaraf edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çocuklarımız iyi yetişecekler. Milli eğitim Müdürlüğümüzün de öğretmenlerimizin de velilerimizin de öncelikle meseleleri çocukların iyi eğitim alması ve iyi bir kültürle yetişmelerini sağlamaktır.”
Vali Orhan Düzgün ise, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenimizi göstermemiz gerekir. Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçmiştir. Bu önemli günde dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Büyük önder Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Çocuklarımızın barış ve güvenlik içerisinde yaşayacakları bir bayram diliyorum” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise çocukların okuyup araştırabileceği, sorgulayabileceği bir eğitim ortamı oluşturmaya gayret sarf ettiklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan, ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat’ projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 150 başarılı öğrenciye bisiklet hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.