Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk Mahkumlardan 19 Mayıs Kutlaması

İzmir Aliağa Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’nde yaşları 15 ile 18 arasında değişen çocuk mahkumlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nı erken kutladı.Aliağa ilçesindeki Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Aliağa Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’nde yaşları 15 ile 18 arasında değişen çocuk mahkumlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nı erken kutladı.
Aliağa ilçesindeki Şakran Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki çocuk mahkumlar için 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinliğe İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Mehmet Öztürk, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Teymür, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmed Ali Özkurt, Şakran Cezaevi Savcısı Güneş Okur, Dikili Belediyesi Kültür işleri Müdürü Meral Değirmenci, Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan katıldı.
Şakran Çocuk Cezaevi kısmında yaşları 15 ile 18 arasında değişen çocuk mahkumlarla gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temur yaptı. Tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan toplumların ilelebet yaşama haklarına sahip olduğunu belirten Vural, “19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşını ona inanan milleti ile sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebi ile bugünü siz gençlerimize armağan etmiştir. Biliyoruz ki siz gençler Türk milletinin geleceği, yarının teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu alabilecek şekilde nitelikli, bilgili, milli ve manevi değerlere sahip insanlar olarak buradan çıkıp özgürlüğünüze kavuşmanız için çaba ve gayreti gösteriyoruz“ diye konuştu.
MAÇ YAPTILAR
Konuşmaların ardından çocuklar Atatürk’ün gençliğe hitabesini okudu. Daha sonra çocuk mahkumlardan oluşan halk oyunu ekibi tarafından zeybek ve seymen oyunu oynandı. Yine çocuk mahkumların yer aldığı gösteride akrobasi ve jimnastik hareketler sunuldu. Çocuk mahkumlar tarafından bağlama ve gitar eşliğinde mini bir konser verildi. Şarkı ve türkülere eşlik eden çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.
Mini konser sonrası çocuk mahkumlar ile Türkiye ikincisi Altınordu U-16 takımıyla aralarında futbol gösteri maçı gerçekleşti. Futbol maçı yapan, konserde müzik dinleyen, akrobasi ve jimnastik gösterisiyle keyifli bir gün geçiren çocuklara ödül ve hediye verildikten sonra program son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.