Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk İstismarına Karşı Öğretmenler Bilinçlendirildi

Avcılar Kaymakamlığı Bağımlılığı Önleme Ve Bağımlılıkla Mücadele Merkezi Ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi, “çocuk İstismarina Multidisipliner Yaklaşımlar” Başlıklı Bir Seminer Düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuk İstismarına Karşı Öğretmenler Bilinçlendirildi
Avcılar Kaymakamlığı Bağımlılığı Önleme ve Bağımlılıkla Mücadele Merkezi ve İstanbul Esenyurt Üniversitesi, “Çocuk İstismarına Multidisipliner Yaklaşımlar” başlıklı bir seminer düzenledi.
Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde öğretmenlere ve velilere yönelik düzenlenen seminerde, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat ve Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Didem Yücel bilgiler verdi. “İstismar ve ihmal olgularını nasıl ayırt etmeliyiz, fiziksel istismar mağduru çocuklara nasıl yaklaşmalıyız, cinsel istismarın klinik bulguları, istismardan korunmada öğretmenin rolü” gibi konulara değinen Yrd. Doç. Dr. Didem Yücel, okullarda çocuklarla daha çok vakit geçirdikleri için özellikle öğretmenlerin bu tip sorunları algılamada daha dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Yücel, istismara uğrayan çocukların takip edilerek ve bazı fiziksel özelliklerinden istismarın nasıl anlaşılabileceğine dair bilgilere de yer verdi. Fiziksel istismarın gerçekleşmesini kolaylaştıran faktörlere de değinen Yücel, özellikle anne-baba ilişkileri bozuk ve aile bireylerinin psikolojik rahatsızlığı olması durumunda istismarın daha çok görüldüğünün altını çizdi.
“ÇOCUKLAR SAĞLIKLI YETİŞMELİ Kİ ONLARA SAĞLIKLI BİLGİLER AKTARABİLELİM”
“Geleceğimizi oluşturan çocukların kötü alışkanlıklarını önlemek, onları korumak ve yapılan istismarları önlemek için bu semineri düzenledik” diyen İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Avcılar Kaymakamlığı ile bu konuda işbirliği yapmaktan dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Bayat, “Eğitimcileri, çocuklarımızı korumak amaçlı bilgilendirmek için üniversite bünyemizde bulunan uzmanlarımızla beraber seminere katılım sağladık. Çocuklara yönelik bütün istismarlar, çocukların gelişimini olumsuz etkileyen faktörlerden oluşuyor. Fakat bugünlerde özellikle çocuklara karşı işlenen cinsel istismar konusu güncel olduğu için bu konunun altını biraz daha çizmek istedik. Özellikle eğitimcilerin çocuklar yönünde eğitilmesi toplumda zincirleme bir etki oluşturacağından dolayı bu tip etkinliklere çok önem veriyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlar için ne yapsak azdır. Geleceğimiz ve kendimiz için bunu yapmalıyız. Çocuklar sağlıklı yetişmeli ki onlara sağlıklı bilgiler aktarabilelim” diye konuştu.
“ANCAK BU ŞEKİLDE ÇOCUKLARIMIZI TOPLUMA KAZANDIRABİLİRİZ”
Avcılar Belediyesi Bağımlılığı Önleme ve Bağımlılıkla Mücadele Merkezi’nin profesyonel anlamda Avcılar’da bulunan risk altındaki çocuklar için projeler ürettiğini söyleyen Kaymakam Doğan, bu doğrultuda çözüm odaklı çalıştıklarını ifade etti. Özellikle bağımlılıkla ilgili en üst düzeyde sorumluluk aldıklarını belirten Kaymakam Doğan, “Geliştirdiğimiz projelerle beraber risk altındaki çocukların sorunlarının daha da kötüye gitmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bütün öğrenciler ve çocuklar bizim için önemli ama şuan belirlediğimiz bin risk altındaki çocuğumuzu odak noktası haline getirip, onların sorunlarına yoğunlaşıyoruz. Amacımız risk altındaki çocuklarda bağımlılığı önlemek ve eğer daha önce başlamış olduğu bir bağımlılığı varsa daha da kötü sonuçları olmadan önce belirleyip gidermek. Ancak bu şekilde çocuklarımızı topluma kazandırabiliriz” şeklinde konuştu.
Çocuk istismarını da bu yüzden çok önemsediklerini dile getiren Doğan, “Bu sorunların biraz daha önemle değerlendirilmesi lazım. Öğretmenlere, yani çocuklarımızdan sorumlu olan kişilere verdiğimiz bu seminerle istismara uğrayacak olan çocuklarımızı korumuş olacağız. Tabi ki de sadece eğitimle değil. Bu sorunun daha da derinlemesine incelenmesi lazım. En azından istismarla ilgili bir konu varsa aldıkları profesyonel eğitimle bunu tespit edebilecekler. Tespit ettikten sonra da gerek hukuki, gerek sağlık, gerekse diğer yönlerden ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.