Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk Hakları Günü Kartal’da Kutlandı

Kartal Belediyesi, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısı ile belediyeye bağlı kreşlerde eğitim gören çocuklar için seminer düzenledi. Kartal Belediyesi ve İstanbul Barosu işbirliği ile düzenlenen semineri, İstanbul Çocuk Hakları Barosundan...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kartal Belediyesi, ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısı ile belediyeye bağlı kreşlerde eğitim gören çocuklar için seminer düzenledi. Kartal Belediyesi ve İstanbul Barosu işbirliği ile düzenlenen semineri, İstanbul Çocuk Hakları Barosundan Av. Gizem Atar verdi.
İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Av. Gizem Atar tarafından Kartal Belediyesi meclis salonunda verilen seminerde; çocuk hakları, çocuk istismarı, çocuğa yönelik şiddet konuları işlendi. Av. Gizem Atar, çocuklara Türkiye’nin de taraf olduğu Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nde yer alan haklarını anlattı, slaytlar eşliğinde çocuk haklarının neler olduğunu, nelerin hak ihlali sayılabileceğini örneklerle açıkladı. Atar, çocuklara ihlal ve kötü bir durumla karşılaşmaları durumunda başvuru yapmaları gereken yerler hakkında da bilgi vererek çocuklara çeşitli sorular sorup tehlike anında neler yapmaları gerektiğiyle ilgili sorular yöneltti. Av. Gizem Atar, çocuklara özellikle istismar vakalarını saklamamalarını, tanımadıkları kişilerden kesinlikle hiçbir şey almamalarını ve kendilerine ait özel yerlerine birilerinin dokunması halinde çığlık atarak tepki vermelerini istedi. Atar, çocuklara başlarına gelebilecek her türlü konuyu mutlaka anne ve babalarına veya öğretmenlerine açmaları gerektiğinin altını çizdi.
"Kartal Belediyesi olarak amacımız; çocuklarımızı iyi bir dünyaya hazırlamak"
Seminerin sonunda plaket takdim etmesi için sahneye davet edilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, çocuklara yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğunu belirtti. Okay, konuşmasına şöyle devam etti:
"Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz, göreve geldiği 2009 yılından itibaren 1 olan kreş sayısını, 11’e çıkararak çocuklara ne kadar değer verdiğini gösterdi. ‘Dünya Çocuk Hakları Haftası’ bizim için çok değerli. Çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi öncelik olarak görüyoruz. Çocuk hakları da en önemli haklardan bir tanesidir. Çocuklarımızın kendi haklarını öğrenmeleri için artık bu seminerleri her yıl düzenliyoruz. Çocuklarımızı bilgilendirme, geleceğe hazırlama gayreti içindeyiz. Kartal Belediyesi olarak bizim gayemiz; iyi bir geleceğe çocuklarımızı hazırlamak."
Çocukların ilgiyle takip ettiği seminerin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Fehmi Okay, Av. Gizem Atar’a katkılarından dolayı teşekkür ederek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına plaket takdim etti.
Kreş öğrencilerinden ‘Dünya Çocuk Hakları Haftası’ için sergi
Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı 11 kreşe devam eden öğrencilerin ‘Dünya Çocuk Hakları Haftası’ nedeniyle hazırladığı sergi, Kartal Belediyesi meclis salonu fuaye alanında açıldı. Toplam 205 çocuğun minik ellerini kullanarak yaptığı serginin ana konusu; çocuk hakları oldu. Çocukların kendi haklarını öğrenmelerinin ve yetişkinlerin de bu konuda bilgilenmesinin amaçlandığı sergide birbirinden anlamlı eserler yer alıyor.Toplam 720 çocuğun devam ettiği kreşlerde 6 yaşındaki miniklerin hazırladığı birbirinden farklı resim, maket ve 3 boyutlu eserler ziyaretçileri bekliyor. Ayrıca çocukların gelecek hayallerini süsleyen düşüncelerini yazarak iliştirdikleri balonlar da çocuklar tarafından gökyüzüne bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.