Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cizre’de yöresel ürünler fuarı açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cizre Spor Kulübünün kültürel etkinlikler kapsamında organize ettiği program kapsamında 81 ilin kültürel ve yöresel ürünlerinin sergilendiği ’Yöresel Ürünler Fuarı’ davul zurna eşliğinde törenle açıldı.Şırnak’ın...

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2018 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2018 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cizre’de yöresel ürünler fuarı açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cizre Spor Kulübünün kültürel etkinlikler kapsamında organize ettiği program kapsamında 81 ilin kültürel ve yöresel ürünlerinin sergilendiği ’Yöresel Ürünler Fuarı’ davul zurna eşliğinde törenle açıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yöresel ürünler fuarı açıldı. 81 ilin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı fuara Cizreli vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Erzurum’un çağ kebabı. Kayseri’nin meşhur pastırması, Antakya’nın künefesi ve diğer ürünlerin sergilendiği fuara akın eden vatandaşlar gönüllerince alışveriş yaptı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan, ilçeyi her anlamda ülkeye tanıtmaya gayret ve çaba harcadıklarını söyledi. Arıcan, "Bu anlamdaki her faaliyeti de destekliyoruz. Bugünde 81 ilimizin güzel yöresel özelliklerini belediyemizin yapmış olduğu bu alanda Cizre Spor Kulübümüzün organizasyonu ile bu faaliyeti gösteriyoruz. İlçemizin böyle güzide ve hoş etkinliklere ihtiyacı var. İnşallah ilçemizi kalkındırıp tanıtacak olan bu tür faaliyetler önümüzdeki süreçte artarak devam edecektir" dedi.

Cizre Spor Kulüp Başkanı Salih Sefinç ise kulüp olarak hedeflerinden birinin Cizre’nin ve bölgenin güzel yanlarını ülkeye duyurmak olduğunu söyledi. 81 ilin kültürel ve yöresel ürünlerinin sergilendiği fuarın Cizre’de açılmasının çok renkli görüntülere sahne olduğunu belirten vatandaşlardan Arif Sevgin, "Ülkemizin yöresel ve kültürel ürünlerini tanıyıp görmek ve tatmak kadar güzel bir şey yoktur. Biz Cizreli vatandaşlar da bugün ilk defa bu duyguyu yaşadık. Daha önce yapılmayan bu tür etkinliklerin bugün yapılması bizleri çok sevindirdi. Ailece fuara gelip hem fuarda sergilenen ürünleri görme fırsatı bulduk hem de yöresel tatları tatmanın mutluluğunu yaşadık. Bu anlamda bu fuarın açılmasında emekleri olan herkese teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Bu tür aktivitelerin daha sık aralıklarla yapılmasının gerektiğini ifade eden Cizreli vatandaşlardan Mesut Saruhan ”İlçemizde daha önce bu tür faaliyetler yoktu. Sadece televizyondan gördüğümüz bu faaliyetin ilçemizde de gerçekleşmesinden dolayı da ayrıca mutlu olduk. Bu vesile ile bizlere ülkemizin kültürel ve yöresel ürünlerini yakından görme fırsatını veren Cizre Spor Kulübü ve yönetimine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cizre’de davul zurna eşliğinde açılan fuarın 28 Ocak 2018 tarihine kadar halkın hizmetinde olacağı belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.