Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cizre’de iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde iki aile arasında 3 yıl önce 4 kişinin yaralanmasıyla başlayan husumet barışla sonuçlandı.Cizre’de 2 Aralık 2013’te şantiye yolu nedeniyle Çağlı ve Kartal ailelerinin fertleri arasında çıkan ve silahların...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cizre’de iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde iki aile arasında 3 yıl önce 4 kişinin yaralanmasıyla başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Cizre’de 2 Aralık 2013’te şantiye yolu nedeniyle Çağlı ve Kartal ailelerinin fertleri arasında çıkan ve silahların kullanıldığı kavgada M.Ç., H.Ç., A.K. ve R.A. yaralanmıştı. Kavganın ardından iki aile arasında husumet başlamıştı. Husumet, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, Kıçan-Hesanan Aşireti Reisi Mehmet Çağırga, Tatar Aşireti Reisi Aslan Tatar, Tayan Aşireti Reisi Ferhat Mungan, Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş, Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı ve Cizre’nin önde gelenlerinin girişimleriyle sonlandırıldı. Ailelerin barışa ikna edilmesi üzerine program düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı programda okunan duaların ardından her iki aile arasında barış sağlandı.

Aile büyüklerine teşekkür eden Şırnak Valisi Ali İhsan Su, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. Kavga edip birbirimize düşmenin zamanı değildir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.