Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cizre’de demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu

Cizre’de, demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu. Programında konuşan Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, “15 Temmuz darbe kalkışmasının sonunda gördük ki hepsini suhuletle, birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde hepsini adeta bir sinek gibi...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cizre’de, demokrasi şehitleri için mevlit okutuldu. Programında konuşan Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, “15 Temmuz darbe kalkışmasının sonunda gördük ki hepsini suhuletle, birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde hepsini adeta bir sinek gibi ezerek yok ediyor ve dimdik ayakta kalıyoruz“ dedi.
Ak Parti İlçe Başkanlığı ve Şırnak İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Cizre Kaymakamlığı önünde darbe Girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlit programına Kaymakam Ahmet Adanur, Ak Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan ve ilçe başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, daire amirleri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cizreliler bize iftihar yaşattı
Okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından yapılan dualarla şehitler anılırken, duygusal anlarda yaşandı. Program sonunda kısa bir konuşma yapan Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur, "Ülkemiz zor süreçlerden geçiyor. Her yıl hatta her ay memleketin selametini, kalkınmasını; akamete, kesintiye uğratacak birçok olayla karşılaşıyoruz. Ama 15 Temmuz darbe kalkışmasının sonunda gördük ki suhuletle, birlik ve beraberlikle hareket ettiğimizde hepsini adeta bir sinek gibi ezerek yok ediyor ve dimdik ayakta kalıyoruz. 15 temmuz gecesi memleketin her köşesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milletimiz sokaklara döküldü. Kendilerini değil silahların, F16’ların attığı bombaların altına, tankların paletlerinin altına yatarak bu ihanete dur demenin adeta son noktasını tüm milletimize gösterdiler. Ama iftiharla ve gururla Cizre’de iki bin, üç bin kişinin toplanarak emniyet müdürlüğüne yürüdüğünü ve bu ihanete dur diyerek bizlere iftihar yaşattılar. Bütün Cizre Halkına teşekkür ediyorum" dedi.
Başımızı öne eğdirmediniz
Mevlit programına katılanlara hitaben konuşmasına devam eden Kaymakam Ahmet Adanur, ”Sizler her şeyden önce hem bu millete, bu memlekete, bu memleketi yönetenlere ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak, bu tepkiyi göstererek bize de büyük bir iftihar ve gurur yaşattınız. Bu gururdan eksik kalsaydık üzülürdüm, belki biraz mahcup olurdum. Gelen telefonlara cevap verirken burada hiçbir hareket olmadı. Geldiler, Cizre’ye dayandılar. Cizre’de tanklar çıktı, buradan Ankara’ya gideceklerdi. Uçağa da binip gittiler deseydik şuanda hiçbirimizin sokakta yürümeye yüzü olmazdı. İhanet çetesinin dışında memleketimizin sadık evlatları, devletin birliğini beraberliğini savunan, memleketine hizmeti kendine şiar edinmiş emniyet güçlerimiz, askerimiz, jandarmamız bunda pay sahibidir. Ancak en büyük pay sahibi şüphesiz milletimizdir ”dedi.
Mevlit programının sonunda vatandaşlara değişik ikramlar yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.