Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cizre’de darbeye karşı dayanışma yürüyüşü

Cizre’de STK’lar öncülüğünde ’Darbeye Karşı Dayanışma Yürüyüşünde’ bir araya gelen yüzlerce Cizreli darbeye ve darbecilere karşı seslerini duyurmak için Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yürüdü.Şırnak’ın Cizre ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cizre’de STK’lar öncülüğünde ’Darbeye Karşı Dayanışma Yürüyüşünde’ bir araya gelen yüzlerce Cizreli darbeye ve darbecilere karşı seslerini duyurmak için Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yürüdü.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde üç günden bu yana darbeye karşı yapılan eylemler bu gecede devam etti. Sivil toplum örgütü temsilcileri öncülüğünde bir araya gelen çoluk, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek yüzlerce kişi ’Darbeye Karşı Dayanışma Yürüyüşünde’ paralel örgütün düzenlediği darbe girişimini protesto edip, Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yürüdü.
Cizreliler sokağa çıkma yasağına rağmen darbeye karşı geceyi sokaklarda geçiriyor
Cizre’de kısmen uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen üç gecedir geceyi sokaklarda geçiren Cizre Halkı bugünde ’Darbeye Karşı Dayanışma Yürüyüşünde’ bir araya geldi. Hükümet konağında bir araya gelen yüzlerce Cizreli,’’Türk Kürt kardeştir,Fetöcülar kalleştir”,”Kahrolsun darbeciler”,”Vatan sana canım feda” sloganları ve tekbir eşliğinde Emniyet Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti.Kitlenin geçeceği güzergahlarda polis geniş güvenlik önlemleri aldı.
"Askerlerimizin hepsini kötü bilmeyeceğiz. Asker de, polis de bizim evladımız"
Sloganlar eşliğinde emniyete kadar yürüyüşlerine devam eden kalabalık grup burada şehitler için mevlit okuttu.Akabinde toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Ak Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan,’’Vatandan yana olan polislerimiz dik durdular.Bizlerle birlikte mücadele ettiler.Askerlerin tümünü kötü bilmeyeceğiz,hepsinin üzerine yürümeyeceğiz.Askerimiz de polis de bizim evladımızdır.Vatandan yana olanın elini tutacağız. Askeri, polisi, kadını, genci, erkeği ile omuz omuza duracağız. Dik durup, Kuran-ı Kerim’e sarılacağız. Yatmayalım, gelecek için evinde olan vatandaşlarımız dua etsinler, ülkemiz için vatanımız ve Kürt halkı için uyumayalım’’ dedi.
’’Vatana hıyanet edenlere karşı gerekirse silahlanırız’’
Atan, ”Türk bayrağı dalgalansın diye gerekirse can vereceğiz, evlatlarımız gerekirse yetim kalacak ama dik duracağız. Polisimiz dik dursun onlar vatan için mücadele ettiği sürece onlarla omuz omuza olacağız.Silah gerekiyorsa silahlanırız.Vatana ihanet eden herkesin karşısında dik duracağız.İster komutan olsun,ister bakan olsun kim olursa olsun onlara meydan okuyacağız “dedi.Yapılan açıklamanın ardından bir müddet Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen kitle burada görevli polislere sevgi gösterisinde bulunup moral verdi.Sloganlar eşliğinde geldikleri gibi yine sloganlar eşliğinde ilçe merkezine geri dönen kalabalık kitle ikinci bir darbe girişimine karşı Hükümet Konağı önünde beklemeye başladı.
’’Gün meydanları boş bırakmama, Milli İrade’ye sahip çıkma günüdür’’
Burada konuşan Eğitim-Bir Sen Şırnak Şube Başkanı Abdullah Çatı,’’Gün meydanları boş bırakmama,Milli İrade’ye sahip çıkma günüdür.Şırnak halkı olarak milletin iradesine sahip çıkmak için alanlardayız. Başlarımızdaki saçlarımızın teli kadar başlarımız vurulsa,her gün birisi kesilse vatana,millete ve İslamiyet’e hıyanet etmeyecek,hakikat ve Kuran’a feda olan bu baş zalime eğilmeyecektir’’ dedi. Şırnak halkının bu akşam bir destan yazdığını belirten Çatı, ’’Ak Partilisi, Hüda-Par’lısı, STK’sı,vatandaşı ile ablalarımızla annelerimiz ile bir olduk,diri olduk’’ dedi.
Kalabalık daha sonra Hükümet Konağı önünde oturma eylemi başlattı. Eyleme katılan çoluk, çocuk, kadın, erkek çok sayıda kişi darbeye ve darbecilere karşı seslerini yükseltti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.