Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cizre Belediye Başkanı ‘bombalı araç’ iddialarını yalanladı

Şırnak’ın Cizre ilçesi Belediye Başkanı Kadir Kunur, Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne yapılan saldırıda kullanılan bombalı aracın belediye ile hiçbir ilgisinin olmadığını savundu.Cizre Belediye Başkanı Kadir Kunur, 26 Ağustos’ta İlçe...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ın Cizre ilçesi Belediye Başkanı Kadir Kunur, Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne yapılan saldırıda kullanılan bombalı aracın belediye ile hiçbir ilgisinin olmadığını savundu.
Cizre Belediye Başkanı Kadir Kunur, 26 Ağustos’ta İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne düzenlenen terör saldırısında kullanılan bomba yüklü aracın belediyeye ait olduğu iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Kunur, "26 Ağustos’ta ilçemizde üzücü bir hadise yaşanmış, büyük bir patlama meydana gelmişti. Bu patlamayla ilgili olayın ilk gününden itibaren bazı medya yayın organlarında özellikle belediyemiz hedef alınarak belediyemiz hakkında bir linç kampanyası başlatılmıştır. Cizre Belediyesi olarak olayın ilk saatinden itibaren üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek bütün çalışmaları başlatmış bulunmaktaydık. Ama bazı basın yayın organlarında bu patlamada kullanılan aracın Cizre Belediyesi’ne ait olduğu ısrarla işlenmiş, böyle bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Biz de buna karşılık 27 Ağustos 2016 tarihinde basın ve kamuoyuna bir yazılı açıklama yapılarak bu haberlerin asılsız, aslı astarı olmayan tamamıyla iftira ve yalan kampanyası bir linç kampanyasının ürünü olduğunu beyan ettik" dedi.
Olayda kullanılan aracın Cizre Belediyesi ile hiçbir ilgisinin olmadığını savunan Kunur, "Bunu özellikle olayın yaşandığı gün Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Cizre Belediyesine ait bütün araçları kontrol ederek, yerinde tespitini yaparak tespit etmişlerdir. Bu konuda ısrarla kamuoyuna ilgimizin olmadığını beyan etmemize rağmen böyle bir kampanyanın sürdürülmüş olması gayri ahlaki bir durumdur" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.