Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cinsel İstismar Olayı Protesto Edildi

Bingöl’de bir araya gelen vatandaşlar, geçtiğimiz hafta 16 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar olayını protesto etti.Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, 16 yaşındaki E.E.’ye yönelik cinsel...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bingöl’de bir araya gelen vatandaşlar, geçtiğimiz hafta 16 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar olayını protesto etti.
Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde bir araya gelen çok sayıda vatandaş, 16 yaşındaki E.E.’ye yönelik cinsel istismar olayını protesto etti. ‘Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır’ pankartının açıldığı eylemde kitle adına basın metnini okuyan Halime Aksoy, çocukları susarak koruyamayacaklarını söyledi. Aksoy, "Son günlerde ülkemizin birçok yerinde sayıları hepimizi çokça kaygılandırması gereken cinsel istismar, taciz, tecavüz gibi bir dizi sapkınlıkların altına girmiş bulunmaktayız. Yaşanan olayların yoğunluğu ve bu yaşananların daha çok geleceğimizin teminatı olan ve savunmasız durumdaki çocuklara ve engellilere yapılmış olması ise karşı karşıya olduğumuz tehlikenin boyutlarını daha da arttırmaktadır" dedi.
Bingöl’de daha önceleri birkaç istismar olayı yaşandığını ve yeteri derecede toplumsal reaksiyon gösterilmediği ifade eden Aksoy, “Bu tür sonuçlara yetkili kurumlarca caydırıcı cezalar verilmediği için bu istismar suçlarına yenileri eklenmektedir. Karşı karşıya bulunduğumuz durum hepimizin uykularını kaçıracak büyüklükte bir tehlikeyle yüz yüze olduğumuzu göstermektedir. Bir bütün olarak toplumsal bütünlüğümüz ve geleceğimiz tehlike altına girmiş bulunmaktadır. Yaşanan olaylara baktığımızda gerek bu suçlara karışanların ve gerekse mağduriyet yaşayanların toplumun her kesiminden olduğu gözlemlenebilecektir. Herkesi ve her kesimi etkileyen veya etkileyebilme potansiyeli barındıran bir sapkınlıkla karşı karşıya bulunmamız gerçekliğinin oluşmuş olması, toplumsal dokumuzu, sosyal barışımızı ve ruhsal sağlığımızı korumak, geleceğimizi kurtarmak için bu sapkınlıkla ortak mücadele etmeyi zorunluluk haline getirmiş bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki bugün karşı karşıya bulunduğumuz vahamet, daha önce yaşadığımız ve benzeri olaylara tepkisiz kalışımızın yol açtığı gerçeğidir. Bu tür sapkınlıklara buluşanların, verilen cezaların yetersizliği ve bizlerin sessizliğinden ve tepkisizliğinden cesaret aldıkları gerçeğinden hareketle toplumsal dokumuzu ve sosyal barışımızı korumak adına daha fazla ses çıkarmamız, yetkili kurumlar üzerinde baskı oluşturmamız, toplumsal farkındalık oluşturmamız öncelikli görevler olarak önümüzde durmaktadır. Bu olaylar devam ettikçe, çocuklarımızın harflerindeki küçülme devam edecek ve belki de isim ve soy isimlerinin baş harfleriyle anılacaklardır. Çocukların arasına sizin çocuklarınızda eklenebilecektir, ya susup yok olacağız ya da güçlü bir ses çıkararak kendimizi ve geleceğimizi korumuş olacağız” diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından Dörtyol’da yürüyüş yapan kitle, sloganlar atarak cinsel istismar olayını protesto etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.