Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çinli gelin Müslüman olup Ayşe Sena ismini aldı

Türkiye’ye gelen Çinli öğrencilere ve iş adamlarına Türkçe öğreten Yueman Tang, Müslüman olarak Çin Araştırmaları Uzmanı Muhammed Mesut Aktaşçı ile hayatını birleştirdi.İstanbul Beylikdüzü’nde gerçekleşen düğüne kalabalık...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çinli gelin Müslüman olup Ayşe Sena ismini aldı

Türkiye’ye gelen Çinli öğrencilere ve iş adamlarına Türkçe öğreten Yueman Tang, Müslüman olarak Çin Araştırmaları Uzmanı Muhammed Mesut Aktaşçı ile hayatını birleştirdi.

İstanbul Beylikdüzü’nde gerçekleşen düğüne kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

‘Ayşe Sena’ ismini alan Çinli gelin, Türkiye’yi çok sevdiğini ve İslamiyet’i kabul ettiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Müslüman olduğum için ve Türkiye’de bulunduğum için çok mutluyum. Türkler çok sıcakkanlı, buradaki insanlar bana çok iyi davranıyorlar. Türk yemeklerini çok seviyorum. Kayınvalidem bana şimdiden yemekleri öğretmeye başladı. Yakın zamanda Türk yemeklerini öğrenip eşime yapmaya başlayacağım” dedi.

Çin Araştırmaları Uzmanı, damat Muhammed Mesut Aktaşçı ise “Çin’de Uluslararası Politika ve Diplomasi üzerine okudum. Şuan Çin-Türkiye ekonomik ilişkileri üzerine uzmanlık yapıyorum. Aynı zamanda bir ajansım var Çin’den gelen öğrencilere Türkçe öğretiyorum binin üzerinde öğrencim var. Gelin hanım ile bir sohbet programı üzerinden tanıştık. İslamiyet’i araştırıyordu. Nasıl bir din olduğunu merak ediyordu. Bende vazifemi yapıp İslamiyet’i kabul etmesine yardımcı oldum. Müslüman olmakla şereflendi ve Ayşe Sena adını aldı. Bu süreçte yakınlaştık ve birbirimizi çok sevdik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.