Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çınar’dan 40 gündür haber alınamıyor

İzmir’in Çeşme ilçesinde dubaların üzerinde sürüklenerek kaybolan 2 gençten biri olan 35 yaşındaki Çınar Gürses’in ailesi yetkililerden oğullarının bulunması için yardım istedi. 40 gündür haber alınamayan Çınar Gürses’in Çeşme’ye...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in Çeşme ilçesinde dubaların üzerinde sürüklenerek kaybolan 2 gençten biri olan 35 yaşındaki Çınar Gürses’in ailesi yetkililerden oğullarının bulunması için yardım istedi. 40 gündür haber alınamayan Çınar Gürses’in Çeşme’ye çalışmaya giderken evinden ayrılacağı sırada, "Anne kuşlarıma iyi bak" dediğini ifade eden Anne Rabia Gürses, "Oğlum sen sağ salim git gel ben senin kuşlarına iyi bakarım, sen kendine iyi bak" dediğini söyleyerek "Arkasından su attım ve gitti" dedi.
Çınar Gürses ile arkadaşı Serdar Yalçın, Çeşme’de 7 Temmuz tarihinde gündüz denize girdikten sonra uyudukları dubanın, halatından kurtularak açık denize sürüklenmesiyle kaybolmuştu. Yaşanan olaydan sonra Serdar Yalçın’ın cansız bedeni Yunanistan’da bir ada yakınlarında bulundu. Edirneli Çınar Gürses’in ailesi 40 gündür oğullarından ölü ya da diri bir haber gelmediğini, konuyla ilgili devlet büyüklerinden yardım beklediklerini söyledi.
Anne Rabia Gürses 40 günden beri oğlunun kayıp olduğunu belirterek, "Ne ölüsü ne dirisi bir haber gelmedi. Biz artık evde beklemekten tükendik. Gece uyku uyuyamıyoruz, hep bekliyoruz bir haber gelsin. Ama maalesef gelen bir haber yok. Biz anneyiz, babayız dayanamıyoruz. Bir oğlumuzu kaybettik, onun acısını çekerken bu oğlumuzu kaybetmeyelim, her şeye razıyız artık. Ölüsü ya da dirisi bir şekilde bulunsun, hiç değilse bir mezarı olsun bari. Dayanacak gücümüz kalmadı, bize devlet büyüklerimiz yardım etsinler, Yunanistan’la bağlantılar kursunlar, oradaki cezaevleri, kamplar, aransın, denizde her yerde arama yapılmasını talep ediyoruz. Yeter ki bir an önce bulunsun" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Çınar Gürses’in Çeşme’ye çalışmaya giderken evinden ayrılacağı sırada, "Anne kuşlarıma iyi bak" dediğini ifade eden Anne Rabia Gürses, "Oğlum sen sağ salim git gel ben senin kuşlarına iyi bakarım, sen kendine iyi bak" dediğini söyleyerek "Arkasından su attım ve gitti" dedi.
Kız kardeşi Pınar Gürses ise abisinin 7 Temmuz’dan kayıp olduğunu bu süreçte ellerinde ne geldiyse yaptıklarını belirterek,"Sosyal medyada, aklımıza gelecek bütün kıyı şeridindeki belediyelere mail gönderdik. Abimin fotoğrafıyla ve arandığıyla ilgili olarak ama bizi aşan bir durum da var. Yurtdışı olduğundan dolayı oraya elimiz kolumuz ulaşmıyor. Burada bize yardım edecek olan devlet büyüklerimiz, kendi çabalarımızla bir yere kadar. Önümüze prosedürler çıkıyor, oradaki Yunan polisi, oradaki yetkililer bizim kesinlikle kendi çabalarımızla orada aramamıza müsaade etmiyorlar. Burada sağolsunlar belediye başkanımız ve valimiz bize yardımcı oldular. Fakat bizim tek istediğimiz uluslararası prosedürlerin aşılmasıdır" şeklinde konuştu.
Baba Ahmet Gürses de "Diplomatik olarak ne yapılması gerekiyorsa bize manevi olarak yardım bekliyoruz. Artık biz kendi imkanlarımızla aramaktan yorulduk, yapamıyoruz, bizi aşıyor. Başbakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız gereken hassasiyeti göstererek, oğlumuzun bulunmasını sağlamalarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Diğer oğulları da nehirde hayatını kaybetmiş
Acılı aile 2013 yılında diğer oğulları olan Çetin Gürses’i Tunca Nehri’nde boğularak kaybettiklerini söyledi. İkinci bir acı yaşamak istemediklerini belirten aile, oğullarının bulunması için devlet büyüklerinden yardım taleplerini yineledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.