Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çin'de büyük vahşet: Türk hayvanseverlerden Köpek Yeme Festivali'ne tepki

Çin'de 21 Haziran yaz gündönümü her yıl köpek yeme festivali ile kutlanıyor.Bu durum hayvanseverlerin ve dünyanın tepkilerine rağmen her yıl festivaller düzenlenerek devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2019 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2019 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çin'de büyük vahşet: Türk hayvanseverlerden Köpek Yeme Festivali'ne tepki

HABER: BURHAN KAYA

Hayvenseverlerin büyük tepkisini çekmesine karşın bu tuhaf gelenek Çin'in bazı kentlerinde 600 yıldan fazla bir zamandır yapılıyor. Her yıl güneş ışınlarının dönencelerden biri üzerine dik geldiği ve gecelerin uzatmadan kısalmaya ya da kısalmadan uzanmaya döndüğü gün 21 Haziran bu festival hayata geçiriliyor.

Öte yandan Facebook ve Twitter gibi sosyal medya üzerinden köpek yeme festivaline karşı protesto kampanyaları başlatıldı.

Her sene Çin'in özellikle Yulin eyaletinde binlerce köpek ve kedinin yakılmasına veya kesilmesine tepki gösteren bir grup hayvansever başta Gizem Ucuzsatar, Alev Pınar, Kıvılcım Pınar ve Hasan Hüseyin Pınar olmak üzere Stop Yulin Türk Melek ordusu grubuyla bu vahşete tepki gösteriyor ve her platformada bu vahşeti duyurmaya çalışıyor.

Grubu oluşturmada büyük emeği olan Gizem Ucuzsatar arkadaşları her yıl yaşanan bu vahşeti kurdukları sosyal medya grubu ile bu konuda çabalarını şu sözlerle dile getirdi.

"Biz Stop Yulin Türk Melek Ordusu Grubu olarak Türkiye'de ve Dünya'da bu vahşete karşı insanlara hayvan haklarını anlatıyoruz. Her canlının yaşama hakkına sahip olduğunu dile getiriyoruz. Bir kısım insanların damak zevki için can dostlarımız köpekleri ve kedileri diri diri yakılıp yenilmesini istemiyoruz"dedi.

Grubun kurucuları GizemUcuzsatar, Alev Pınar, Kıvılcım Pınar ve Hasan Hüseyin Pınar  bu vahşete tepkilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Biz vicdan sahibi olan herkesi bu vahşete dur demelerini istiyoruz. Herkes elinden geleni yapmalı. Çağımızda teknoloji çok gelişti artık daha kolay sesimizi duyurabiliyoruz, bu vahşet artık bir daha tekrarlanmadan bitmeli” dedi.

2011 yılında tepkiler üzerine yasaklanan festivalin bu yıl yasaklanıp yasaklanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Son olarak Change.org’da katliama dur demek için bir imza kampanyası düzenleyen grup herkesin bir imza ile destek vermesini istedi.

İmzalamak için linki tıklayın

http://bit.ly/2K6NM8q

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.