Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çılgın Proje Başladı

Amasya’nın çılgın projesi olarak adlandırılan Ferhat Tüneli’nin kazı çalışmaları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından başlatıldı. Bakan Yıldırım, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çılgın Proje Başladı
Amasya’nın çılgın projesi olarak adlandırılan Ferhat Tüneli’nin kazı çalışmaları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından başlatıldı. Bakan Yıldırım, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte iş makinesinin kabinine geçip, dağın delinmeye başlandığı ilk kazıyı yaptı.
Yaklaşık bir kilometrelik tüneldeki çalışmaların başlatıldığı törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, A Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Bakan Yıldırım, çevre yolunu da biz yapıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı olarak 2012’de başladık. Ama çalışırken koca bir dağ indi geldi, yolu kapattı. Dağ bize meydan okur, heyelan olur, vaz mı geçeceğiz. Boynumuzu eğip yolumuzu mu değiştireceğiz. Onunda üstesinden geliriz. Dağı da deriz heyelanları da yerle bir ederiz. Çünkü biz Ferhatız. Aşkımız 78 milyon milletimiz ay yıldızlı bayrağımız tek vatanımız tek milletimiz” dedi.
“AYAĞINIZI DENK ALIN. GİTTİĞİNİZ YOK ÇIKMAZ YOLDUR”
Terör olaylarını değerlendiren Binali Yıldırım, “Üç beş bölücünün bu büyük milleti bu Anadolu topraklarını bölmeye ve parçalamaya gücü yetmez. Aklı sıra bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışan ahmaklar bunu başarabileceklerini zannediyorlar. Yağma yok, bu millet ne büyük belaları defetti. Üç beş bölücünün bu büyük milleti bu Anadolu topraklarını bölmeye ve parçalamaya gücü yetmez. Buna karşı çıkacak ilerin başında Amasya gelir. Çünkü Amasya bağımsızlığımızın, istiklalimizin, Cumhuriyetimizin kurtuluşunun şahitlik etmiş bir şehirdir. Osmanlı’ya 619 yıl cihan saltanatını bahşeden Amasya’dan bahsediyoruz. Ayağınızı denk alın. Gittiğiniz yok çıkmaz yoldur. Bu işten vazgeçin. Eğer fikriniz varsa bu ülke için bu millet için söyleyeceğiniz sözünüz varsa enerjinizi bir bilinmez için bir boş hayal için harcamayın. Bu belayı da defedeceğiz. Bu ülkede terör gündemimizin en alt sırasına ininceye kadar elaman vermeden bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu böyle bilinmelidir. Canımız yanıyor. Şehitlerimiz oluyor. O şehitlerimizi kalbimizin baş köşesinde yaşatıyoruz. Bağımsızlığımız için bayrağımız için her türlü mücadeleyi her şart altında 78 milyon vatan evladının hepsi vermeye hazırdır. Bu böyle bilinmelidir. Bu bölücülere cesaret veren onların sırtını sıvazlayan dış ve iç mihraklar şunu bilmelidir ki bir gün gelecek yaptıkları yüzünden çok büyük pişmanlık duyacaklardır” diye konuştu.
Türkiye dünyanın en büyük havalimanını yapmaya başladığını vurgulayan Yıldırım, “20 yıl önce yabancılar bu projeleri yapardı. ‘Türkler kim böyle büyük proje yapmak kim’ derlerdi. Şimdi en büyük havalimanını, en büyü köprüyü, İzmir-İstanbul otoyolunu, İzmit-Körfez Köprüsü’nü Türk müteahhitler yapıyor. Dünyanın en bilinen büyük firmaları da onlara taşeronluk yapıyor. İşte Türkiye’nin gücü bu. Bütün bunlar nasıl oldu. Bunların sırrı ne? Çok basit. Sizin duanız ve desteğiniz, 78 milyonun duası, desteği ve o desteği arkasına alıp yola çıkan bu ülkenin sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibi çalışma arkadaşları ve ondan bayrağı devralan Başbakanımız Ahmet Davutoğlu. Daha güzel işler olacak. Daha güze günler insanımızın olacak. Bunun için çalışıyoruz. Bunun için çabalıyoruz. Her ne kadar önümüze engel koyarsa koysunlar. Engelleri teker teker aşacağız. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geleceğiz. Zafer engelleri görüp vazgeçenleri fırsatları kaçıranların değil, zafer engelleri aşıp fırsatları yakalayanlarındır” şeklinde konuştu.
Bakan Yıldırım, Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi ve AK Parti il binasını da ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.