Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçilere bağcılıkta çardak sistemi projesi anlatıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yüzde 70 desteklenen “Bağcılıkta Çardak Sistemi Projesi” kapsamında Adıyaman’ın Besni ilçesinde çiftçilere sistemin kurulumu ve faydaları hakkında bilgiler verildi.Konu ile ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiftçilere bağcılıkta çardak sistemi projesi anlatıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yüzde 70 desteklenen “Bağcılıkta Çardak Sistemi Projesi” kapsamında Adıyaman’ın Besni ilçesinde çiftçilere sistemin kurulumu ve faydaları hakkında bilgiler verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kösekul, "GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yüzde 70 oranında desteklenen ’Bağcılıkta Çardak Sistemi Projesi’ kapsamında kurmuş olduğumuz 30 dekar bağ alanı, Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen, Gölbaşı, Çelikhan ve Kahta ilçelerinde bağcılık ile uğraşan çiftçilerimiz tarafından yerinde görüldü. Yapılan çalışmalar hakkında misafir çiftçilerimize sistemin kurulumu ve faydaları hakkında bilgiler verildi. Antepfıstığı Araştırma Enstitüsünün Çardak Sistemi deneme parselinde de uygulamalı olarak sistemin avantajları konu uzmanları tarafından çiftçilere anlatıldı. Birim alandan daha fazla ve kaliteli üzüm alınmasına olanak sağlayan çardak sisteminin, Üzüm ile özdeşleşmiş Besnimiz’de gün geçtikçe artmasını ümit ediyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.