Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçilerden siyah çelenkli eylem

Havzalı çiftçiler, bu yıl yapılacak genel kurulda saf dışı edildiklerini iddia ederek, Karadenizbirlik binasına siyah çelenk bıraktılar.Karadenizbirlik binası önünde toplanan çiftçiler, bu yıl yapılacak olan genel kurulda 400 çiftçinin...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Havzalı çiftçiler, bu yıl yapılacak genel kurulda saf dışı edildiklerini iddia ederek, Karadenizbirlik binasına siyah çelenk bıraktılar.
Karadenizbirlik binası önünde toplanan çiftçiler, bu yıl yapılacak olan genel kurulda 400 çiftçinin usulsüz olarak saf dışı bırakıldığını iddia ederek, birlik önünde toplandı. Birlik kapısının girişine ‘Kınıyoruz’ yazılı siyah çelenk bırakan çiftçiler daha sonra basın açıklaması yaptılar.
400 çiftçi adına basın açıklamasını okuduğunu belirten Saffet Ergin, “Karadenizbirlik Genel Müdürlüğü’ne bağlı Havza ilçesinde faaliyet gösteren Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin çiftçi üyeleriyiz. 2015 yılında yeterli miktarda ayçiçeğini kooperatifimize teslim ettik. Fakat ayçiçeği teslim etmemize rağmen 400 tane üye olarak rekolte fişlerinin üzerinde bizim imza attığımız evraklarda gerek daha sonra doldurularak gerek beyan hatasıyla bizleri bu yıl yapılacak olan genel kuruldan saf dışı etmişlerdir. Bizler Havzalı çiftçiler olarak haklarımızı hukuki ve yasal yönden aramak için gerekli girişimlerde bulunduk. Genel Müdürlüğümüzü bu konuda daha hassa davranmaya, iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerinin konuyu yakından takip etmelerini ümit ediyoruz” dedi.
Çiftçiler daha sonra siyah çelengi birliğe bırakarak, eylemlerini sonlandırdılar.
Genel Müdür Erarslan: “Görsel şov yapmanın haricinde yasal yollar da var”
Konu hakkında açıklamada bulunan Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, “Çiftçilerin şikayetleri hakkında bize yazılı olarak bir evrak ulaşmadı. Bize yazılı müracaatlar ulaştığında biz de yasal çerçeve içerisinde araştırıp, ilgili bakanlığa cevabını veririz. Böyle görsel olarak şov yapmanın haricinde bir de bu işin yasal yolları var. O yasal yollar takip edilir, konu da bize ulaşırsa ilgili araştırmayı yapar, cevabını da bakanlığımıza veririz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.