Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçilerden ödemeyenin elektriğini kesin çağrısı

Türkiye’de elektrikle tarımsal sulamanın yarısının yapıldığı Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki çiftçilerin son yılların en iyi hasatlarından birini gerçekleştirdiği belirtiliyor. Elektrik şirketi, diğer bölgelere göre daha ucuz...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiftçilerden ödemeyenin elektriğini kesin çağrısı

Türkiye’de elektrikle tarımsal sulamanın yarısının yapıldığı Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki çiftçilerin son yılların en iyi hasatlarından birini gerçekleştirdiği belirtiliyor. Elektrik şirketi, diğer bölgelere göre daha ucuz enerji aldıkları halde kullandıkları elektriğin bedelini ödemeyen çiftçilerin enerjisini 1 Kasım 2017 tarihi itibariyle keseceğini açıklamıştı. Dicle Elektrik’e ödemesini düzenli yapan çiftçiler konuyla ilgili olarak elektrik şirketinin yanında olduklarını açıkladı.

Yılda 20 milyar kilovatsaatin (kWh) üzerinde elektriğin tüketildiği Dicle Elektrik dağıtım bölgesinde, toplam tüketimin dörtte biri tarımsal sulamada kullanılıyor. Özelleştirme sonrasında gerçekleştirilen yatırımlarla tarımsal sulama kullanıcılarına kesintisiz enerji sunan enerji şirketinin en büyük sıkıntısı, elektrik borcunu ödememeyi alışkanlık haline getirmiş sulama birlikleri yüzünden tüketilen enerjinin bedelinin çok az bir kısmının tahsil edilebilmesi. Çünkü borcunu ödemeyen elektrik aboneleri, borcunu düzenli ödeyen abonelerin de zarar görmesine neden oluyor.

Dicle Elektrik tarıma büyük destek sağlıyor

Çiftçilere destek olmak için çiftçinin kullandığı elektriğin yaklaşık üçte 2’sini talep etmeyen Dicle Elektrik, bu uygulamasıyla, bir anlamda tarıma bölgedeki en ciddi desteği sağlıyor. Buna rağmen tarımsal sulamada kullanılan elektrikte tahsilat sorunu yaşayan şirket, ödemelerini düzenli yapan ve haklı olarak kesintisiz ve daha kaliteli enerji talep eden diğer çiftçilerin de talebiyle, ödemelerini yapmayanların enerjisini kesmeye hazırlanıyor.

Genel Müdür Mardin’de uyarmıştı

Hafta başında Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi’ni ziyaret eden Dicle Elektrik Genel Müdürü Murat Karagüzel, Zahireciler Odası Başkanı Mehmet Şerif Öter, muhtarlar, STK temsilcileri ve çiftçilerle görüşürken, ödemelerle ilgili yaşanan bu sorunun iyi niyet çerçevesinde ve diyalog yoluyla çözülmesinin gereğine işaret etmiş ve "Tahsilat yapılmadığı takdirde kanunen bazı tedbirlere başvurmamız kaçınılmaz olacaktır" uyarısında bulunmuştu. Çiftçiler ise, 42 yıl önce başlayan Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) bir an önce tamamlanması durumunda elektrik konusunun kendileri için artık sorun olmaktan çıkacağını bildirmişti.

Ödemeyenin elektriği 1 Kasım itibariyle kesilecek

Elektrik şirketi bu uyarının ardından önümüzdeki haftadan itibaren kullandığı elektriğin bedelini ödemeyen çiftçilerin enerjisini kesmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili Mardin’de bir gurup çiftçi temsilcisi ile bir araya geldiği sırada konuşan Genel Müdür Murat Karagüzel şöyle dedi:

“Çiftçi son yılların en iyi hasadını yaptı ama biz enerji şirketi olarak tahsilat anlamında hasat yapamıyoruz. Kullandığı elektriği düzenli ödeyen çiftçi haklı olarak daha kaliteli hizmet istiyor. Öneri de onlardan geldi. Biz üzerine düşeni gereği gibi yapan müşterilerimizin haklı taleplerini yerine getirerek önümüzdeki haftadan itibaren ödemesini yapmayanların enerjisini keseceğiz. Buradan söz konusu çiftçilere son kez ödemelerini yapmaları için sesleniyorum. Yarın zor durumda kaldıklarında sorumlusu kendileri olacaktır, biz değil”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.