Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçiler, traktörleriyle demokrasiye sahip çıktı

Edirne’nin Keşan ilçesinde Ziraat Odası ve AK parti Keşan İlçe Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, yüzlerce traktörle, hain darbe girişimine tepki amacıyla konvoy düzenlendi.Yaklaşık 20 gündür süren demokrasi nöbetinde,...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiftçiler, traktörleriyle demokrasiye sahip çıktı
Edirne’nin Keşan ilçesinde Ziraat Odası ve AK parti Keşan İlçe Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, yüzlerce traktörle, hain darbe girişimine tepki amacıyla konvoy düzenlendi.
Yaklaşık 20 gündür süren demokrasi nöbetinde, Edirne’nin Keşan ilçesinde çiftçiler de demokrasiye sahip çıkıyor. Yaşanan hain darbe girişimine karşı tepkilerini dile getiren Keşanlı çiftçiler, Keşan Kaymakamlığı, Ziraat Odası ve AK parti Keşan İlçe Başkanlığı öncülüğünde, Keşan girişinde toplandı, yüzlerce traktörün katıldığı etkinlikle şehir içinde Türk bayrağıyla süsledikleri traktörleriyle tepkisini dile getiren çiftçiler, şehir turu attı.
“ÇİFTÇİLER OLARAK DEVLETİMİZİN, HÜKÜMETİMİZİN YANINDAYIZ”
Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, “15 Haziran’da demokrasimize yapılan saygısızlık sonucu, Keşan çiftçisi, demokrasisine sahip çıkıyor. Traktörlerle bizler de tepkimizi dile getiriyoruz.” Dedi.
AK Parti Keşan İlçe Başkanı ve aynı zamanda çiftçi olan Hüseyin Boyalık ise, “15 Temmuz’da ülkemize yapılmak istenen hain darbe girişimine karşı Keşan Ziraat Odası önderliğinde traktörlerimizle tepkimizi dile getirmek istedik. Bu traktörler bizim çiftçimizin temel ekipmanıdır. Devletimiz bize her türlü desteği veriyor. Bizler de çiftçiler olarak devletimizin, hükümetimizin ve siyasi iktidarın yanındayız. Çiftçilerden kimse şüphe etmesin. Bizler de Keşan çiftçisi olarak hep birlikte el ele, siyasi parti gözetmeksizin demokrasimize sahip çıkıyoruz.
VARIMIZLA YOĞUMUZLA DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ
Keşan Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Emin Meriç ise, “Tarım sektöründeki çiftçiler olarak demokrasinin yanındayız. Ülkemizin çok büyük bir badire atlattı. Varımızla, yoğumuzla devletimizin yanındayız.Çiftçilerimizin katılımından dolayı teşekkür ediyoruz. Zaten 20 gündür nöbetteyiz. Nöbetimize devam ediyoruz.” Diye konuştu.
KADIN TRAKTÖR SÜRÜCÜSÜ İLGİ TOPLADI
Her yaştan çiftçinin katıldığı demokrasi konvoyunda, en dikkat çeken ise öğretmenlik yapan ve aynı zamanda çiftçilikte yapan bayan sürücü oldu. Kadınları da tarım sektöründe temsil ettiğini dile getiren Leyla Kafalı, “Bir bayan olarak buraya katılmak istedim. Atatürk’ün evlatları olarak demokrasimize sahip çıkmak istedim. Bu nedenle de traktörümle buraya katıldım. Aynı zamanda tüm kadınlarımızı da temsil ediyorum.” Dedi.
Yaklaşık 2 saaat süren konvoyda ilçeyi dolaşan traktör sürücüleri halk tarafından da ilgiyle karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla traktörlere destek verdi. Daha sonra yapılan açıklama da ise konvoya yaklaşık 280 traktörün katılım sağladığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.