Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cide’de sel, fındık üreticilerini ve arı yetiştiricilerini olumsuz etkiledi

Cide’de yaşanan sel felaketi, fındık üreticileri ile arı yetiştiricilerini de olumsuz etkiledi. Köylüler, bu yıl bekledikleri mahsullerinin sel nedeniyle yüzde 90’ından fazlasının zarar gördüğünü açıkladı.Cide’de yaşanan sel felaketinin...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cide’de sel, fındık üreticilerini ve arı yetiştiricilerini olumsuz etkiledi
Cide’de yaşanan sel felaketi, fındık üreticileri ile arı yetiştiricilerini de olumsuz etkiledi. Köylüler, bu yıl bekledikleri mahsullerinin sel nedeniyle yüzde 90’ından fazlasının zarar gördüğünü açıkladı.
Cide’de yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya başlandı. Geçimini fındıkçılık ve arıcılık yaparak sağlayan vatandaşlar, Cide’de yaşanan sel nedeniyle mahsullerinin yüzde 90’ından fazlasının zarar gördüğünü açıkladı.
Fındık üreticisi ve arı yetiştiricisi Ramazan Ünlü (59), yaşanan sel felaketinde 20 adet arı kovanının arılarla birlikte telef olduğunu belirterek, 200 kök fındık bahçesinin de zarar gördüğünü ifade etti. Ünlü, aşıları almak için kredi kullandığını ve bu yüzden de zor durumda kaldığını söyledi.
Fındık üreticisi Rahmi Özcan (50) ise, yaşanan sel felaketinde 500 kök fındık bahçesinin zarar gördüğünü ifade ederek, “Geçimini fındıkçılıkla sağlıyordum. Zararımız büyük oldu. Çevredeki tüm köylerimiz hemen hemen aynı durumda bulunuyor. Büyük bir sel felaketi yaşadık. Devletimizin yardım elini uzatmasını bekliyoruz” dedi.
Cide’de şimdiye kadar böyle bir afet görmediğini söyleyen Recep Kasal (66) ise, yaşanan sel sonrası tüm ürünlerini sel aldığını ifade etti. Cide Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Şefik Salcı da, yaşanan selden dolayı zarar görenlerin hasar tespit için kendilerine başvurmasını isteyerek, hasar tespiti yapılanlara destek verilebileceğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.