Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiçek Üreticisi Eşten 42 Yıl Sonra İlk Gül

Çiçek üreticileri, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde piyasaya sürecekleri çiçeklerin kesimini tamamlamak üzere. 1-2 ay boyunca 14 Şubat’ı beklediklerini ifade eden çiçek üreticileri, ithal edilen çiçekler nedeniyle yerli üreticinin sıkıntı...

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2016 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiçek üreticileri, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde piyasaya sürecekleri çiçeklerin kesimini tamamlamak üzere. 1-2 ay boyunca 14 Şubat’ı beklediklerini ifade eden çiçek üreticileri, ithal edilen çiçekler nedeniyle yerli üreticinin sıkıntı çektiğini belirtirken, çiçek işinde olmasına rağmen 42 yıldır eşinden çiçek almadığını söyleyen Kadriye Sarıcı, bu yıl ilk kez eşinden gül almanın sevincini yaşadı.
14 Şubat Sevgililer Günü’nün vazgeçilmez hediyesi çiçekler, vatandaşa sunulmak için çiçek üreticileri tarafından özenle hazırlanıyor. 12 ay boyunca don olaylarından korumak için adeta bebek gibi bakılan çiçekler, 14 Şubat’ta dükkanlardaki yerlerini alacak. İzmir’de uzun yıllar ailesiyle birlikte çiçek üreticiliği yapan Cemil Sarıcı, çiçekleri korumak için soğuklarla mücadele ettiklerini, 14 Şubat’a özel bin demet gülü iç piyasaya süreceklerini kaydetti. En büyük sıkıntılarının ithal edilen çiçekler olduğunu belirten Sarıcı, "Bu durum bizi çok etkiliyor. Sıcak ülkelerden gelen çiçekleri daha ucuza mal ediyorlar. Bu da piyasayı etkiliyor" dedi.
Yıllardır çiçek işinde olan Kadriye Sarıcı ise 42 yıllık eşi İsmail Sarıcı’dan bugüne dek hiç çiçek almadığını söyledi. "Eşim bugüne dek kırmızı gül vermediği için kırmızı gülün anlamını bilmiyorum. Çiçek işindeyiz ama henüz kırmızı gül alamadık" diyen Sarıcı, 42 sene sonra 14 Şubat’a özel ilk çiçeğini bu yıl eşinden aldı.
"YARI YARIYA ZARARIMIZ VAR"
Çiçek üreticilerinin bir yıl boyunca 14 Şubat’ı beklediklerini dile getiren Sarıcı, zorlu süreci şu sözlerle anlattı: "Süreç çok zor geçti. Havalar çok soğuk olduğu için eşim ve oğlum dönüşümlü olarak serada nöbet tuttu. Güller donmasın diye uğraştık ancak yine de dondular. Yarı yarıya zararımız var. Senenin bir gününü iyi değerlendirmeye çalışıyoruz ama yurt dışından çiçek gelince değerlendiremiyoruz."
Sarıcı ailesi, havalar soğuk olmasaydı yaklaşık bin 500-2 bin arası çiçeği piyasaya süreceklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.