Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cibuti’de Gabode Lisesi’ne okul malzemesi ve ekipman desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Cibuti’de Gabode Lisesi’ne okul malzemesi ve ekipman desteğinde bulunuldu.TİKA, Cibuti’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Cibuti’de...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Cibuti’de Gabode Lisesi’ne okul malzemesi ve ekipman desteğinde bulunuldu.
TİKA, Cibuti’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Cibuti’de birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA tarafından Cibuti’de devlet lisesi olan Gabode Lisesi’ne okul malzemesi ve ekipman desteğinde bulunuldu. Proje kapsamında TİKA tarafından temin edilen okul malzemeleri, Cibuti Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Abdulkadir Houmed, T.C. Cibuti Büyükelçisi Sadi Altınok, Cibuti Gabode Lisesi Müdürü Oubah Hassan Ismael, TİKA Cibuti Program Koordinatörü Mikail Taşdemir ile diğer üst düzey yetkili ve öğrencilerin katıldığı bir törenle okul yönetimine teslim edildi.
Törende konuşan Cibuti Gabode Lisesi Müdürü Oubah Hassan Ismael, bugünün kendileri için büyük bir gün olduğunu belirterek, çocukların daha iyi ve modern bir ortamda eğitim görmeleri için Türk kardeşlerinin anılan okul araç gereçlerini hibe ettiklerini, bu vesile ile Türk halkına, devletine ve TİKA’ya çok teşekkür ettiklerini ifade etti.
Klimalar sayesinde daha konforlu eğitim
Ismael, aşırı yaz sıcaklarında öğrencileri sınıflarda tutmakta zorlandıklarını, sağlanan klimalar vasıtasıyla, daha konforlu bir ortamda verilecek eğitimin kalitesinin artacağından emin olduklarını vurguladı. Ayrıca, 15 Temmuz hain darbe girişiminden dolayı çok üzgün olduklarını ifade eden Ismael, o malum gecede sabaha kadar uyumadıklarını, gece boyunca Türk halkına dua ettiklerini söyledi. Ismael, Türk halkının göstermiş olduğu cesur ve kahraman direnişten dolayı tebrik ettiğini ve dünyaya örnek bir halk olduğunu ifade etti.
T.C. Cibuti Büyükelçisi Sadi Altınok ise, Türkiye ve Cibuti arasında her alanda işbirliğinin artırılması ve geliştirilmesi için daha çok çalışma hevesi içinde olduklarını vurgulayarak, söz konusunu projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Cibuti Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Abdulkadir Houmed ise Türkiye’nin TİKA sayesinde Cibuti’ye sağlamış olduğu destek ve yardımlardan dolayı çok memnun olduklarını, özellikle, ulusal eğitim kalitesinin geliştirilmesi ve modern eğitim seviyesine ulaştırılması için verilen desteğin büyük katkı ve fayda sağladığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.