Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’lilerden Halk Oyunu Paylaşımına Halaylı Tepki

Malatya’da CHP’liler, sosyal paylaşım sitesinde halk oyunları ile ilgili paylaşımından sonra tepki alan okul müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca okul binası önünde de eylem yapan CHP’liler halay çekerek müdür...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’da CHP’liler, sosyal paylaşım sitesinde halk oyunları ile ilgili paylaşımından sonra tepki alan okul müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Ayrıca okul binası önünde de eylem yapan CHP’liler halay çekerek müdür yardımcısının paylaşımını protesto ettiler.
Malatya’da Gazi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Resim-İş Öğretmeni N.T.’nin kendi kişisel sosyal paylaşım sitesinde halk oyunları ile ilgili düşüncesini paylaşması bazı kesimlerce tepkiyle karşılanmıştı. Yaşanan tepkilerin ardından Malatya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdür yardımcısı hakkında inceleme başlatırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı da bugün Gazi Anadolu Lisesi önünde protesto eylemi yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda partili, Gazi Anadolu Lisesi müdür yardımcısının sosyal medyadaki paylaşımına halay çekerek tepki gösterdi.
Burada bir basın açıklaması yapan CHP Malatya İl Başkanı Ener Kiraz, müdür yardımcısını protesto etmek için toplandıklarını belirterek, “Buraya davul ve zurna da getirdik. Bugün şehitlerimiz var onun için işi fazla abartmadan sembolik olarak kısa bir halay çekerek durumu protesto edeceğiz” diye konuştu.
Sosyal medyada paylaşılan yorumu hatırlatan Kiraz, “Bu hoca nerede yetişti acaba diye sormadan edemiyoruz. Bizim her yöremizde halaylarımız kızlı erkekli, el ele, kol kola çekilir. Halay çekerken sadece bir temas sağlayalım diye el ele tutuşmuyoruz veya el ele tutuşalım diye bu halayları çekmiyoruz. Bunun geleneğimizden gelen bir özelliği var. Dolayısıyla bu halaylar bizim halk kültüründe kardeşlik, birlik ve beraberlik, güç birliği anlamına geliyor. Bu Hocamız halk oyunlarını halt oyunları olarak ifade etmiş. Bu hoca maalesef bir halttan anlamıyor, kültürümüzü bilmiyor, aklı fikri sadece bir yere çalışıyor. Bunu buradan bir kez daha şiddetle protesto ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Malatya’nın mozaik bir kültürü olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise “Malatya, Alevisiyle Sünnisiyle, Kürdüyle Türküyle herkesin bir arada barış içerisinde yaşadığı bir kent. Bu kentte hiç kimse giyiminden, kuşamından, yaşamından dolayı sorgulanamaz, ayrıma tabi tutulamaz. Yüzyıllardan beri Karadeniz’de, Ege’de, Akdeniz’de, yani Türkiye’nin her yanında insanlar mutluluklarını halay çekerek kutlarlar. Çocuklarımızın halayından, çocuklarımızın el ele tutuşmasından hiç kimse farklı bir sonuç çıkartmaz. Buradan farklı bir sonuç çıkaran anlayış Ortadoğu, Suriye ve Irak’taki köle pazarında 11-12 yaşındaki çocuklarımızı satan anlayışla aynıdır. Bu anlayış IŞİD anlayışıdır, bu anlayış kadınları cinsiyetlerinden dolayı kesen, onları yok eden, köle pazarında satan anlayışla aynı anlayıştır. Biz bu anlayışı da bu öğretmeni da şiddetle kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, CHP’liler kısa süre halay çekerek müdür yardımcısını paylaşımından dolayı protesto etti. Daha sonra CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile bazı partililer Malatya Adliyesine giderek Müdür Yardımcısı N.T. hakkında suç duyurusunda bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.