Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’liler Ankara saldırısında hayatını kaybedenleri andı

CHP Malatya İl Teşkilatı üyeleri, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri törenle andı.Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden CHP’li gençler için...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Malatya İl Teşkilatı üyeleri, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri törenle andı.
Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden CHP’li gençler için Şehir Mezarlığında bir anma programı düzenlendi. Anma programına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, partililer, hayatını kaybedenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende ilk olarak konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz her bayramda kaybettikleri arkadaşlarını andıklarını belirterek, “Parti olarak milletvekilimiz ve ailelerimizle birlikte 10 Ekim’de kaybettiğimiz gençlerimizi anmak, onlarla bayramlaşmak için bugün buradayız. Ailelerimiz ve bizler bu bayramı ağız tadıyla yaşayamıyoruz. Dün Hekimhan’da Mehmet Ali Kılınç’ın mezarını ziyaret ettik. Bugün Şehit Mezarlığı’ndaki mezarları ziyaret ediyoruz. Buradan Hilan’a gidip, oradaki mezarları ziyaret edeceğiz. Arkadaşlarımız kendi mezarları başında anacağız. Ailelerimizin ve herkesin bayramını kutluyoruz” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Ankara katliamının üzerinden 9 ay geçtiğini hatırlatarak, “Çocuklarımızı toprağa verdiğimizden beri 9 ay geçti. İlk katliam değildi halen devam ediyor. Ankara’ya 10 Ekim’de bomba koyan barbarların, katillerin bir bombası da Atatürk Havalimanı’nda patladı. Türkiye’nin başına bu işi bela edenlerin, Türkiye’yi, İstanbul’u, Ankara’yı Bağdat’tan, Kabil’den farklı kılmayanları buradan lanetliyoruz” dedi.
Terör saldırısı ile ilgili DAEŞ iddianamesinin hazırlandığını belirten Ağbaba, “Ama maalesef hiç kimseyi tatmin etmeyen bir iddianame. Göz göre göre, piknik yapa yapa, çay içe içe, geze geze gelip Ankara’nın göbeğinde, Türkiye’nin en güvenli yeri olması gereken yerde iki tane canlı bomba, iki katil kendini patlatıyor. Emniyet bunu görmezden geliyor. İhbar var, orada bomba patlayacağı biliniyor ama maalesef tedbir alınmıyor” ifadelerine yer verdi.
CHP olarak bunun hesabını soracaklarını kaydeden Ağbaba, “Hem mecliste hem de diğer alanlarda bu kanın hesabının sorulacağının bilinmesini istiyoruz. IŞİD anlayışını Türkiye’nin başına bela edenler, IŞİD’in güçlenmesini sağlayanlar, IŞİD’in her tarafa canlı bomba olmasını sağlayanlar maalesef bunlar. Maalesef 10 Ekim’in hesabı sorulmadığı için geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı’nda bomba patladı. 10 Ekim’in arkasındaki güçler bulunmadığı sürece Türkiye’de katliamlar devam edecek gibi gözüküyor. Ama şunun bilinmesini istiyoruz, bu gençlerimizin hesabını soracağız ve onları asla unutmayacağız. Ailelerine de söylüyoruz bu çocuklar, sadece sizin çocuklarınız, evlatlarınız, kardeşleriniz değil Malatya’da herkesin kardeşi ve evladı. Onların anısını yaşatacağız, onları unutturmayacağız. Türkiye’ye de unutturmayacağız. Onlarsız geçen ilk bayramımız. Tüm ailelere, Malatya’daki tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Onlar demokrasi, barış, özgürlük şehidi. Onların ismini biz yaşatacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.