Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Milletvekili Ahmet Akın, Enerji Politikalarını Anlattı

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ’Avrupa Enerji Kentleri Ağı Yıllık Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı. Akın konferansta enerji politikalarını anlattı.Bornova Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Milletvekili Ahmet Akın, Enerji Politikalarını Anlattı
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ’Avrupa Enerji Kentleri Ağı Yıllık Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı. Akın konferansta enerji politikalarını anlattı.
Bornova Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansın ilk oturumuna çeşitli ülkelerden gelen politikacı ve üst düzey yöneticilerle birlikte katılan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Paris İklim Anlaşmasından sonra enerjide yaşanacak dönüşümle ilgili bir sunum yaptı. Heildelberg Belediye Başkanı Prof.Dr. Eckart Würzner’in de konuşmacılar arasında yer aldığı oturumda konuşan Akın, "Paris İklim Anlaşmasından sonra enerjide zaten başlamış olan dönüşüm ciddi bir hız kazanacaktır. Yenilenebilir enerjiyle enerji verimliliği öne çıkacaktır. İçinde yaşadığımız yüzyılın enerji kaynağı yenilenebilir enerji olacaktır. Fosil kaynaklar önemini yitirecektir. Sürdürülebilir kentler için enerjinin etkin kullanımı ve kentler arası iş birliği bu dönemde önemli olacaktır. Kent yönetimlerinin geliştirdiği iyi sonuçlar alınmış uygulamalar model olarak diğer şehirlere örnek olacaktır. Konvansiyonel enerji dönemindeki kurumsal yapılanmalar da kuşkusuz bu dönemde değişime uğrayacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yenilenebilir enerjinin ülkemizde gelişmesini sağlayacak önemli araçlardan birisinin de enerji kooperatifleri olduğunu düşünmekteyiz. Belediyelerimizin öncülüğünde kurulacak enerji kooperatifleri bu anlamda çok önemli bir işlev görecektir” dedi.
İki gün boyunca farklı başlıklar altında yapılacak oturumlarla devam edecek konferansa çok sayıda yabancı uzman ve belediye başkanı katılarak görüşlerini aktaracak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.