Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP il başkanına kumpas kuruldu iddiası

CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, CHP Bingöl eski İl Başkanı Mustafa Kurban’a ait askeri alanda içerisinde bulunan beton santrali ve kum eleme tesisinin, darbe girişimi sonrası tutuklanan dönemin Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün...

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, CHP Bingöl eski İl Başkanı Mustafa Kurban’a ait askeri alanda içerisinde bulunan beton santrali ve kum eleme tesisinin, darbe girişimi sonrası tutuklanan dönemin Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün tarafından kurulan kumpasla kapatıldığını ileri sürdü.
CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir, yazılı basın açıklaması yaparak, eski İl Başkanı Mustafa Kurban’a ait tesisin, darbe girişiminde Polatlı’dan Ankara’ya füze rampalarını götürmeye çalışırken yakalanarak, tutuklanan Tuğgeneral Murat Aygün tarafından haksız yere kapatıldığını iddia etti. Bazencir, “Bingöl kamuoyunun yakından tanıdığı Mustafa Kurban uğradığı haksızlıklarla üç yıldan beri hukukla mücadele etmektedir. Genç karayolu Şeyh Ahmet mıntıkasındaki beton santrali ve kum eleme tesislerinde 20 yıldan beri üretim yapıldığına Bingöllüler şahittir. Yaz aylarında 30 insan çalıştığı 41 dönüm alan üzerinde bina ve makinaları kurulu işletme 2013 yılında Bingöl’e atanan FETÖ terör örgütünün darbe girişiminde fırsat bulsaydı emrindeki füzelerle Ankara’yı vuracak olan darbe elebaşlarından dönemin Tugay Komutanı Murat Aygün’ün oluşturduğu senaryo ve kumpas sonucunda, işletme sebepsiz yere üç yıldan beri kapalı virane bir haldedir. Daha sonra gelen Tugay Komutanı Yunus Kotaman keyfi uygulamayı telafi girişimlerimize sert tepki göstermesine anlam verememiştik, meğer oda melanet yuvasının elemanlarındanmış şimdi anladık. İşsizliğin had safhada olduğu, devletin teşvikle yatırımcı aradığı Bingöl’de 2 milyon TL değerinde makine ve demirbaşı olan 30 insanın evine ekmek götürdüğü bir işletmeyi uydurma senaryolarla kapatmak kamu kaynaklarının yağmalanmasına himmet sofralarında toplanan ganimetleri, ana muhalefet il başkanı sıfatıyla eleştirdiği için FETÖ ihanet şebekesinin hedefi olduğu iş yerinin bu sebeple kapatıldığı açık beyan ortadadır. Yapılacak incelemeyle gerçek ortaya çıkacaktır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.