Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Heyetinin Bitlis Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Bitlis’e gelerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Nur caddesindeki parti binasında partililerle bir araya gelen heyet üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Bitlis’e gelerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Nur caddesindeki parti binasında partililerle bir araya gelen heyet üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Van’da başlayan yolculuğun Hakkâri ve bugün Bitlis’le devam ettiğini belirterek "7 Haziran-1 Kasım arasında ne oldu da böyle oldu? Yüzde 40 oy alan partinin oyları yüzde 49’a ulaşmasını değerlendirmek gerekir. Bugün 450 şehit ve yüzlerce vatandaşımız terör olaylarında hayatını kaybetti. Ne oldu da terör bu seviyeye çıktı? Biz bunu bölgede değerlendirmek üzere bulunuyoruz. Bizim kendimizi anlatacağımız bir televizyon kanalımız ya da bir mecramız yok. Bizi gazeteci arkadaşlarımız Van’dan beri takip ediyor. Ancak, bizim çığlıklarımız basında gerekli yeri bulmuyor. Biz bu bölgede hep olacağız. Her şeyden önce biz oyumuzu yüzde yüz artırmış bir partiyiz. İki büyük cenderenin arasında sıkışmış bir millet var. ‘Batıdakiler evimizden çıkamıyoruz. Doğudakiler evlerimize giremiyoruz’ diyor. Dün Yüksekova’ya can güvenliğimizi koruyamadıkları için giremedik. Peki, dedik zorlamadık. Buradayız. Bu gelişimizde bölgedeki insanların gözünde büyük bir kaygı ve korku gördüm. Hiçbir şey yokken neden böyle oldu?"
CHP siyasetinin özgürlüklerden yana olduğunu anlatan Budak, şunları söyledi: "Başkan olacağım diyen ve özyönetim isteyen genel başkanlar var. Barış huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odasında STK’larla bir araya gelerek burada elde ettiklerimizi rapor haline getirerek genel merkezimize sunacağız.“
Edirne Milletvekili Erdin Bircan da, Bitlis milletvekili seçilene kadar Bitlis milletvekili olduğunu belirterek "Bize Sivas’tan öteye gidemeyen diyenler oldu. Tedirgin bakışlarla olayları izleyen vatandaşları gördük. İki arada derede kalmış bir toplum var. Laikliğin bugün bu ülkede ne kadar ihtiyaç haline geldiğini bir kez daha gördük. Dini bilmiyorlar siyaseti kullanıyorlar. Bunu da beceremediler. Takiye yapıyor yalan söylüyorlar. Baskı rejimini devam ettiriyorlar. Bizim kitaplarda okuduğumuz psikolojik faşizm uygulanmaktadır. Bu bölgedeki insanların sorunlarını inceleyip rapor haline getireceğiz. CHP eski dönemlerde olduğu gibi bu bölgede olacaktır” dedi.
Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ da, bölge esnafının zor durumda olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bunların yanına huzur sorunu eklenmiştir. İnsanı siyasetimizin merkezine koymuşuz. Kürt, Türk, Alevi, Sünni bir argüman olarak kullanılamaz. Biz bütün bunları bir tarafa bırakıp insanı siyasetin merkezine oturtmuşuz. Bizim bu çağda özgürlükçü demokrasiye ihtiyacımız var. Can güvenliğiniz nedeniyle gerçek meseleleri konuşamaz duruma gelmişiz. Tayyip Erdoğan’ın çevresinin ekonomisi büyüyor. Ülke ekonomisi büyümüyor. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Ülkenin ahlakını bozdular. Her taraftan çocuklara taciz haberleri yükseliyor. Ahlaksızlık almış başını gidiyor. Ekonomi çökmüş, komşularla ilişkiler çökmüş. Her şeyden vergi alınıyor. Bir saray yaptırdınız. Hesabını verin. Bir sarayın hesabını veremiyorlar. Bu kadar ülkeyi kaosa sürüklemenin komşu ülkelerle bizi savaşa sürüklemenin tek nedeni yaptıkları yolsuzlukların üstünü örtmektir.”
CHP’li heyet, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odasına giderek burada sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Heyet daha sonra Bitlis Belediyesini ziyaret etti, eş başkanlar Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran tarafından karşılandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ziyaretleri ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı.
Hüseyin Olan ise, Ankara’dan bölgeye bakmakla buraya gelip görmenin çok farklı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "7 Haziran’dan sonra halkın gösterdiği iradeyi birileri görmezden geldi. Başta genel başkanımız olmak üzere bizi kan revan içinde 1 Kasım seçimlerine götürdü. Engellemeler, komplolar ile elde edilen bir sonuçtur. İki yıl sonucunda çözüm süreci bir noktaya getirildi. Birbirimizi anlayan duruma gelmiştik. Anadolu toprakları üzerinde yaşayan halklar arasında bir sorun olmadığı iktidarın kabul etmediği bir sorun ortaya çıktı. Tekrar çatışmalı ortam oluşturuldu. Topluma şu algı yaratılmaya başlandı. ’PKK şehirleri bombayla doldurdu.’ Biz buna müsaade etmeyeceğiz."
Çatışmalı bir süreç yaşandığını anlatan Hüseyin Olan, şunları söyledi: "Bölge halkının istediği tek şey kendini yönetme. Sayın Cumhurbaşkanı nasıl başkanlıkta diretiyorsa halkta da kendini yönetme isteği var. Bunlar tartışılmalıdır. Çatışmalı süreçte gel geç dönemi yaşandı. Adeta siyasi istila yaşanmıştı. İstila bittikten sonra zafer edasıyla harap ettikleri yerleri düzeltme sözü vermeye başladılar. Biz yüzyıllardır birlikte yaşamışız. 1921 Dolmabahçe’deki mütabakata barışçıl yolla çözülmesi için karar alınmıştır. Bölge şimdi savaş alanıdır. Sizden talebimiz bu çatışmalı ortamın bir an önce sona erdirilmesi ve diyalog sürecinin yeniden tesis edilmesidir. Bunda en büyük görev size düşmektedir. Barış ve diyalogla sorunun çözülebileceğine inanıyorum.”
Heyet daha sonra Bitlis Valiliğine geçerek, Vali Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret etti. Heyet, valilik ziyaretinin ardından Bitlis Eren Üniversitesine gitti. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru tarafından karşılanan heyet, rektörlük makamında Doğru ile bir görüşme yaptı.
CHP heyetinin Bitlis ziyaretine Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Parti Meclisi Üyesi Alper Keten, Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya ve partililer katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.