Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu, Polisler Kaldırdı

CHP Ardahan İl Teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören alanında bulunan sivil polisler de CHP’nin çelengini alıp alandan uzaklaştırdı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma,...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Ardahan İl Teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören alanında bulunan sivil polisler de CHP’nin çelengini alıp alandan uzaklaştırdı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde CHP İl Başkanlığı tarafından Milli Egemenlik Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. İl Başkanı Yalçın Taştan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
CHP İlçe Başkanı Utku Sinan Onay, "Milli bayramlarımızı ve değerlerimizi yok etmeye çalışan gerici AKP Hükümetine buradan sesleniyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece, Cumhuriyet Halk Partililer olduğu sürece milli bayramlarımız kutlanacaktır" dedi.
CHP İl Başkanı Yalçın Taştan ise 19 Mayıs’ın aynı zamanda yarınları aydınlatan çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren tam bağımsızlığın öyküsü Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günü olduğunu söyledi.
Taştan, "Bugün ulusal bağımsızlığımızın temelinin atıldığı 19 Mayıs gününün 97’inci yıl dönümünde kutladığımız Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın bütün engellemelere rağmen halkımızla birlikte kutlamak için buradayız. 19 Mayıs aynı zamanda yarınları aydınlatan çağdaş, uygar bir yaşama yönlendiren tam bağımsızlığın öyküsü Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür. 14 yıllık AKP iktidarı sürecinde ülkemizin birlik ve beraberliğini temsil eden değerlere karşı bilinçli ve giderek artan bir saldırı sürdürülmektedir. Bunun en son örneği de Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de Cumhuriyet Halk Partisi il örgütü olarak burada yapacağımız çelenk koyma törenine izin verilmemiştir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi engelleri koyarlarsa koysunlar biz buradayız. Halkımızın emperyalizme karşı vermiş olduğu ulusal kurtuluş savaşının birlik ve beraberlik anlayışını simgeleyen günlerimizi her zaman anacak ve kutlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Törenin ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldı. Tören sonrası sivil polisler de CHP’nin çelengini alıp, tören alanından uzaklaştırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.