Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cezaevindeki Hükümlüden Büyük Başarı

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olan Yakup Karadağ, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü yüksek bir ortalamayla bitirerek büyük bir başarı elde etti.Eskişehir’de cezaevi...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olan Yakup Karadağ, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü yüksek bir ortalamayla bitirerek büyük bir başarı elde etti.
Eskişehir’de cezaevi hükümlüsü 35 yaşındaki Yakup Karadağ, herkese örnek olacak bir başarı hikayesine imza attı. Karadağ, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 4 puan üzerinden 3.98 ortalama ile derece yaparak mezun oldu. Aynı zamanda ikinci üniversite olarak İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Fakültesi’nde de Sosyoloji Bölümü 2. sınıfta okuyan Yakup Karadağ, cezaevi kurumu yetkililerinin de destekleriyle eğitimini tamamlamak istedi. Açıköğretim Fakültesi’ni dereceyle bitirerek büyük bir başarı elde eden Karadağ’a yapılan törenle diploması verildi.
Cezaevi Kütüphanesinde gerçekleştirilen törene Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Özdemir, Başsavcı Vekili Aydın Tekin, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekanı Prof. Dr. Yücel Güney, Cezaevi Müdürü Kamil Özdemir, AÖF Dekan Yardımcısı Gökhan Kuş, AÖF Eskişehir İl Sınav Koordinatörü Erol Kutlu’nun yanı sıra cezaevi kurumu çalışanları katıldı. Zorlu şartlar altında gece gündüz demeden ders çalışarak eğitimini tamamlayan Karadağ, gittiği yere kadar okuyacağını ve yüksek lisans yapmak istediğini belirtti.
“YÜKSEK LİSANS YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM”
Cezaevinde daha 18 yıl cezasının olduğunu ifade eden Yakup Karadağ, zamanının boş geçmemesi için arkadaşlarından görerek okumaya karar verdiğini ifade etti. Kendisine en iyisini yapacağı konusunda söz verdiğini söyleyen Karadağ, “Açıköğretim okuyan birkaç arkadaşımı gördüm. Dedim ki ‘Ben bunun en iyisini yapacağım.’ Kurum öğretmenimizin de dikkatini çektim derslerimin iyi olmasıyla. Burada iç hizmette çalıştırdılar beni. Artı motivasyonları ve çok destekleri oldu eğitim memurlarımızın. Bu şartlarda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Daha da yapacağım. Bu çizgimi de devam ettireceğim. Hedefim, şu anda bir 18 sene daha cezam var herhangi bir yasal düzenleme olmazsa. Okuyabildiğim kadar okuyacağım yani. Şu anda Sosyoloji Bölümü’nde de 2’nci sınıfa geçtim. Devam edeceğim. İkinci üniversiteyi okuyorum İstanbul Üniversitesi’nde. Tekrar yükseklisans yapmayı düşünüyorum” dedi.
“UYKUMUZDAN FERAGAT EDEREK ÇALIŞIYORUZ”
Cezaevinde zorlu şartlarda gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Karadağ, öğrencilere de tavsiyelerde bulunarak şunları dile getirdi:
“Cezaevinde oda sistemi var. Kitaplarımızı, eğitim servisi memurlarımız bizlere teslim ediyor. Elimizden geldiği kadar memurlarımızla olsun, ailemizden olsun kaynakları genişletmek için kitaplarımızı okuyoruz koğuşlarımızda. Tabi şu anda kapasite dolu olduğu için koğuşlar kalabalık. Genelde gece herkes yattığında çalışıyoruz. Uykumuzdan biraz feragat ediyoruz. Öğrenciler de yapabildiklerinin en iyisini yapsınlar, çalışsınlar. Ben şahsen dışarıdayken bu öğrenim aşamalarından mesleki anlamda pek bilgim yoktu. Okusunlar ve kariyerlerinde güzel bir meslek sahibi olsunlar.”
“BUNUN TÜRKİYE’DEKİ BÜTÜN ÖĞRENCİLERE ROL MODEL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Öğrencilerinin çok büyük bir başarıya imza attığını ifade eden AÖF Dekanı Yücel Güney ise “Açıköğretim sistemindeki öğrencimiz çok büyük bir başarı göstererek, yaklaşık 3.98’lik bir başarı göstererek büyük bir örnek oldu. Bu Türkiye’deki bütün öğretimdeki okuyan, okumak isteyen, bir şekilde fırsat bulup değerlendirmek isteyen öğrenciler için rol model olduğunu düşünüyorum. Bu bizim en zor bölümlerimizden birisinden mezun oldu bizim arkadaşımız. Mezun olma durumunda. Birçok öğrencimizde karşılaştığımızda konuşunca şunu söylüyorlar. ‘Okumak istiyorum ama okuyamıyorum’ diyorlar. Ama bu ortam, zor bir ortamda başarılı olmak, bunun için gayret etmek bence çok önemli bir örnek teşkil ediyor. Umarım bu şekilde olan öğrenci sayımız artar. Umarım bu şekilde herkes kendine bu sistemde, okumaya ve okumak için elinden geleni yapar. Biz de onlara hizmet ederiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.