Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cezaevi Müdürünün Katillerini Yakalayan Polisler Ödüllendirdi

Geçtiğimiz Haziran ayında makam aracına açılan ateş sonucu şehit olan Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün katillerini yakalayan polisler, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından ödüllendirildi.Geçtiğimiz yıl...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz Haziran ayında makam aracına açılan ateş sonucu şehit olan Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün katillerini yakalayan polisler, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından ödüllendirildi.
Geçtiğimiz yıl Haziran ayında iş yerine gittiği sırada makam aracına açılan ateş sonucu şehit olan Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk’ün katillerini yaklaşık 5 aylık sürede yakalayan 25 polise, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından başarı belgesi verildi. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan 5 aylık çalışma sonucunda cezaevi müdürünü öldürdüğü tespit edilen 5 şahıs yakalanmıştı.
25 POLİS ÖDÜL ALDI
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine Kocaeli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Kocaeli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktaş, İstihbarat Şube Müdürü Nail Düzcü, Terörle Mücadele Şube Müdürü Ayhan Karaduman, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Serdar Özdemir, Asayiş Şube Emniyet Amiri Mehmet Kara, İstihbarat Şube Emniyet Amiri Besim Güral ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Emniyet Amiri Abdullah Tırpan ve emniyette ki farklı birimlerde görev yapan 18 polis memuruna başarı belgeleri takdim edildi. Olayla ilgili olarak toplam 14 şahıs Ankara, Hatay ve Antalya illerinde gerçekleştirilen 5 ayrı operasyon neticesinde yakalanarak Kocaeli’ye getirilmiş ve yakalananlardan 8 şahıs çıkarılmış oldukları mahkemede tutuklanarak ceza evine teslim edilmişti.
KANI YERDE KALMAYACAK
Ödül töreninde konuşan Vali Güzeloğlu, “Görevini en üst vasıflarda yerine getiren, kanun görevlerini yerine getirerek çalışan ceza evi müdürümüzün şehit edilmesi sonrasında saldırının faillerinin yakalanması ve adalete teslim edilmesi için söz vermiştik. ‘Şehidimizin kanı yerde kalmayacak ve katilleri adalete teslim edilecek’ dedik. Emniyet güçlerimiz yüksek bir çalışma performansı sergileyerek büyük bir tecrübe ile 3 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucundan bütün zanlı ve katilleri yakaladılar. Kocaeli emniyetimizde önceliğimiz olan terör, vatandaşımızın can ve kaybı olmak üzere hepsi önceliğimiz. Tüm verilen bizim için çok önemlidir. Şehidimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirerek saldırıların katillerini adalete teslim eden tüm personelimizi tebrik ediyorum. Emniyet teşkilatımız sorumlulukla hareket etmektedir. Tüm olaylarda sorumluluk ve bilinçle yaklaşmaktadır. 24 saat görev yapmaktadır. İsmet Aktürk’ün ailesi ile her zaman görüşüyoruz. Onlara verdiğimiz sözü yerine getirdik” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.