Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeyrek asırlık bağımsızlık, Ankara’da coşkuyla kutlandı

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’nın bağımsızlığının 25. Yılı, tüm Türk dünyasından yetenekli sanatçıların sahne aldığı “25. Yıl Gala Konseri” ile Türkiye’nin Ankara şehrinde coşkuyla kutlandı.Uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeyrek asırlık bağımsızlık, Ankara’da coşkuyla kutlandı
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’nın bağımsızlığının 25. Yılı, tüm Türk dünyasından yetenekli sanatçıların sahne aldığı “25. Yıl Gala Konseri” ile Türkiye’nin Ankara şehrinde coşkuyla kutlandı.
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın düzenlediği turne kapsamında Kazakistan ve Kırgızistan’da konserler gerçekleştiren TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası, 3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü’nde Ankara’da sahne aldı. 10 ülkeden 40’a yakın sanatçının katılımıyla 2016 yılında kurulan, geleneksel, milli enstrümanlarla Türk bestecilerin eserlerini icra eden, TÜRKSOY Halk Çalgıları Orkestrası, dinleyicileri Türk diyarlarında unutulmaz bir yolculuğa çıkardı. Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25. Yılı kapsamında TÜRKSOY olarak dünyanın dört bir yanında kutlama faaliyetleri gerçekleştirdiklerini bildirerek, “Kardeş halklarımızın çeyrek asır önce bağımsızlıklarını ilan etmelerinden kısa bir süre geçmesine rağmen gerçekten çok önemli ve çok zorlu tarihi bir geçitten geçti. Günümüzde özgüvenini kazanan ve dünya siyaset arenasında yerlerini alan kardeş ülkelerimiz, bağımsızlığın ve özgürlüğün önemine tam anlamıyla vardı. Bizler halklarımızın gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla, özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. 3 Ekim Türk Dünyası işbirliği günümüz kutlu olsun, Türk cumhuriyetlerinin egemenliği ve bağımsızlığı, Türk halklarının kardeşliği ebedi olsun. İnsanlığa ve medeniyete eşsiz değerler kazandırmış kültür ve sanatımız daima parlasın” temennisinde bulundu.
Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra, TÜRKSOY üyesi ülkelerin Ankara’da yerleşik olan Büyükelçileri, TÜRKPA Genel Sekreteri, Türk Kültür ve Mirası Vakfı Başkanı ve çok sayıda davetli katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.