Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceylanpınar kırsalındaki yollar 19 yıl sonra asfaltlandı

Ceylanpınar ilçesindeki kırsal mahalleler 19 yıl sonra asfalt yola kavuşuyor. Asfaltlama çalışmaları devam ederken yolları asfalt olan mahalle sakinleri adeta bayram havası yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ceylanpınar ilçesindeki kırsal mahalleler 19 yıl sonra asfalt yola kavuşuyor. Asfaltlama çalışmaları devam ederken yolları asfalt olan mahalle sakinleri adeta bayram havası yaşıyor.

Uzun yıllar toz, toprak ve çamurla boğuşan ve neredeyse asfaltın adını unutan Ceylanpınar’ın kırsal mahalle sakinleri hizmet görmenin mutluluğunu yaşıyor. Kırsalda yaşayan vatandaşların şehirle irtibatını sağlayan yollar asfaltla buluşuyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Ceylanpınar Belediyesinin koordineli yürüttükleri çalışmalar kapsamında ilçe kırsalında toplam 60 kilometrelik yol ağı asfalt programına alındı. Yolun 38 kilometrelik kısmında mekanik malzeme serimi tamamlanırken bir yandan da asfaltlama çalışmaları süratle devem ediyor. Asfaltlama çalışmaları kapsamında Aşağı Taşyalak ana ve bağlantı yolları asfaltlanırken köy sakinleri büyük bir mutluluk yaşıyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, kırsal mahallelerde asfaltlama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğimi söyledi. Yıllarca hizmet görmeyen kırsal mahalleleri asfaltla buluşturduklarını aktaran Bayol, mahalle sakinlerinin bayram havası yaşadıklarını aktardı.

Aşağı Taşyalak Mahalle Muhtarı Hamit Polat da en son 1998 yılında yollarının asfalt yapıldığını belirterek o günden sonra asfalt yüzü görmediklerini söyledi. Çalışmalar dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya teşekkür eden Polat, yollarının yapılmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Mahalle sakinlerinden Fahrettin Polat da yazın tozdan ve kışın da çamurdan kurtuldukları için büyük sevinç yaşadıklarını anlattı. Polat, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Asfalt çalışmaları drone ile görüntülendi

İlçe kırsalında 19 yıl sonra asfaltlanan yollar, drone ile havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde yolun asfaltlı ve asfaltsız kısımları görünüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.