Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevreci Muhtardan Örnek Davranış

Malatya’da bir mahalle muhtarı başlattığı pil toplama kampanyası dahilinde 6 ayda yaklaşık 70 kilo atık pil topladı.Cemal Gürsel Mahalle Muhtarı İmam Yıldız, çevreye zarar veren ve birçok hastalığa neden olan atık pilleri toplamak için...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’da bir mahalle muhtarı başlattığı pil toplama kampanyası dahilinde 6 ayda yaklaşık 70 kilo atık pil topladı.
Cemal Gürsel Mahalle Muhtarı İmam Yıldız, çevreye zarar veren ve birçok hastalığa neden olan atık pilleri toplamak için mahallesinde geri dönüşüm kampanyası başlattı. Mahallenin çeşitli yerlerine atık pil toplama kutuları koyan çevreci muhtar, mahalle sakinlerinin de desteğiyle 6 ayda yaklaşık 70 kilo atık pil topladı. Başlattıkları kampanyanın bütün mahallelere ve mahalle muhtarlarına örnek olmasını dileyen Muhtar Yıldız, kampanyaya uzun süre devam edeceklerini söyledi.
Pilin, çevreye ve doğaya en çok zarar veren maddelerden bir tanesi olduğunu ifade eden Yıldız, amaçlarının mahallelerini daha sağlıklı ve yaşanılabilir yapmak olduğunu belirterek, “Pil, kansere yol açabilen, insana çok ciddi zararlar verebilen bir madde. Biz de bu yüzden mahallemizde pille ilgili bir geri dönüşüm kampanyası başlattık. Bu kampanyamızda da başarıya ulaştık. Mahallemizde 9-10 bin civarında insan yaşıyor ve biz 6 ay önce başlattığımız kampanyada yaklaşık 70 kilo pil topladık. Bu pilleri gerekli yerlere teslim edeceğiz. Ben diğer Mahalle muhtarlarının da bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Çünkü Malatya’da bir sürü muhtar var, her muhtar 70 kilo pil toplasa bugün 5-6 ton pil toplanmış olur. Bu da Malatya’yı daha yaşanılabilir bir il yapar” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.