Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki: “HDP’li belediye işçiye verdiği parayı elinden alıp Kandil’e gönderiyor”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, HDP’li belediyelerin seçim öncesi geçici işçilerin maaşlarını 6 bin 300, diğerlerininkini 7 bin 500 TL’ye yükselterek, gariban işçiye bin TL’sini verip diğer kısmını ellerinden alıp direk...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, HDP’li belediyelerin seçim öncesi geçici işçilerin maaşlarını 6 bin 300, diğerlerininkini 7 bin 500 TL’ye yükselterek, gariban işçiye bin TL’sini verip diğer kısmını ellerinden alıp direk Kandil’e gönderdiklerini söyledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelerek belediyeyi ziyaret etti. Ereğli Belediyesi girişinde çiçeklerle karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, daha sonra Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın belediyenin hizmetlerine yönelik sunumunu dinledi. Burada yaptığı konuşmasında HDP’li belediyelerin iyi niyetli olmadığını söyleyen Bakan Özhaseki, işçiye verdikleri parayı geri alıp direk Kandil’e gönderdiklerini kaydetti. Özhaseki, “Bu seçim öncesinde HDP’li belediye bir sözleşme yapıyor. Geçici işçilere 6 bin 300 TL veriyor, gerisine de 7 bin 500 TL veriyor. Arkadaşlar, devletin bütçesi imkan verse, bütün işçi arkadaşlarımıza 10 bin TL verse keşke. Belediyenin imkanları olsa 20’şer bin TL versek, dağıtsak. Ama niyet doğru değil. Akılda o iyi iş yok. O parayı geri ellerinden alıyorlar, bin TL’sini garibana veriyorlar, öbür tarafı elinden alıp yine Kandil’e gönderiyorlar. İşte tabii, onlara karşı da tavrımız tabi ki sert olacak. Başkanımızın iyi niyetine milletvekillerimizin, teşkilatımızın desteği, hükumetimizin desteği elbette başkanımızın yanında olacak” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konuşmasının ardından Kdz. Ereğli ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşturulan deftere duygu ve düşüncelerini yazdı.
Engelli gence asansör sözü
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ereğli Belediyesi’nden AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı binasına geçtiği sırada önüne çıkan Yasin Çiçek isimli genci dinledi. Bakan Özhaseki, engelli genç Yasin Çiçek’in Yalı Caddesi’ndeki köprüde bulunan asansörün çalışmadığını ve asansörün tamir edilip çalıştırılması isteğini olumlu karşıladı. Bakan Özhaseki, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a asansörün derhal onarılıp tamir edilmesi talimatını vererek, tüm masrafını da kendisinin karşılayacağını ifade etti. AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı girişinde çiçeklerle karşılanan Bakan Özhaseki, daha sonra partililerle bir araya geldi. AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, teşkilat binasında yaptığı konuşmada yerel seçimlerde ‘alınamaz’ denilen belediyeyi aldıklarını, referandum, 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldıklarını söyledi. İlçede sağlık yönünden bir sıkıntı yaşanmadığını dile getiren Çakır, ulaşım noktasında ise Zonguldak-Ereğli karayolu ile Ereğli Devrek Karayolu’nun ihalelerinin yapıldığını, çiftli eğitim yapılan ilçeye her yıl 3-4 okul ilave ederek bu sorunu da çözmeye çalıştıklarını anlattı.
Bakan Özhaseki ise konuşmasında Ereğli ile ilgili olarak üzerine ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğunu ve bunun açık bir senet olarak kabul edilmesini istedi. Bakan Özhaseki konuşmasının ardından Kdz. Ereğli ilçesinden ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.