Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme otoyolundaki doğal yaşam köprüsünün yapımı tamamlandı

YABAN HAYVANLARINI KORUMAK VE YABAN HAYATI KAYNAKLI TRAFİK KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI TARAFINDAN İZMİR - ÇEŞME OTOYOLU'NDA YAPILMASI PLANLANAN 3 EKOLOJİK KÖPRÜDEN BİRİNİN YAPIMI TAMAMLANDI.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşme otoyolundaki doğal yaşam köprüsünün yapımı tamamlandı

Yaban hayvanlarını korumak ve yaban hayatı kaynaklı trafik kazalarının önüne geçmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İzmir-Çeşme otoyolunda yapılması planlanan üç ekolojik köprüden birinin yapımı tamamlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü ortak çalışması neticesinde İzmir-Çeşme otoyolunda yaban hayatı kaynaklı kazaların en çok yaşandığı noktalar belirlendi. Çalışma sonucu Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri 2019 yılında otoyolun Zeytinler Kavşağı yakınında ekolojik köprünün inşaatına başladı. Üst kısmına ağaçlar dikilen ve yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılanması için beton havuzlar inşa edilen köprüye Zeytinler Doğal Yaşam Köprüsü adı verildi. Yapımı tamamlanan köprü sayesinde bu çevrede yaşayan tilki, domuz ve tavşan gibi yaban hayvanlarının yolun karşısındaki su kaynaklarına erişimi de sağlanmış oldu.

Dağ manzarası resmi çizildi

Yapımı tamamlanan Zeytinler Doğal Yaşam Köprüsü’nün otoyola bakan dış yüzeyine ise dağ manzarası resmi çizildi. İzmir-Çeşme otoyolunda bu köprüye benzer iki köprünün daha yapımı planlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.