Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeşme Belediye Başkanı’ndan Yunanistan kıyaslaması açıklaması

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı’nın pahalı olduğu, Yunan adalarının daha ucuz olduğu şeklinde kıyaslamalar yapılması üzerine yaptığı açıklamada "Çeşme yarımadasında her keseye uygun, konaklama ve yeme içme yerleri...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı’nın pahalı olduğu, Yunan adalarının daha ucuz olduğu şeklinde kıyaslamalar yapılması üzerine yaptığı açıklamada "Çeşme yarımadasında her keseye uygun, konaklama ve yeme içme yerleri var. Ödediği hesapla ilgili herkes kendi değerlendirmesini yapacak ama bütün Çeşme’yi zan altında bırakacak değerlendirmeler doğru değil" dedi.
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ünlü tatil yeri Alaçatı’nın pahalı olduğu ve Yunan adalarının daha ucuz olduğuna ilişkin kıyaslamalar üzerine açıklama yaptı. Dalgıç, "Bunu her sezon gündeme getiriyorlar. Bir yeri, başka bir yerle kıyaslayacak olursanız aynı özelliklere sahip olması gerekir. Aynı hizmete, aynı konaklamaya sahip olup olmadığı yönüyle karşılaştırmak gerekir. Bu, tamamen bir tercih konusudur. Tercih ettiğiniz yere göre bir fiyat ödersiniz. Serbest piyasa ekonomisi gereği belediyenin fiyatlara müdahale etmesi mümkün değil. Sadece deklare ettikleri fiyatlara uyup uymadıklarını denetleyebiliyoruz. Herkes serbest piyasa ekonomisi kuralları içerisinde kendi fiyatını belirliyor. İfade ettiğim gibi, siz bir yerin fiyatını kıyaslayacaksanız, lokasyonundan tutun, yediğiniz içtiğinize, aldığınız hizmete göre, her şeyiyle kıyaslamanız gerekir. Basında çıkan görüşlere kesinlikle katılmıyorum. Tekrar ediyorum, Çeşme yarımadasında her keseye uygun, konaklama ve yeme içme yerleri var. Ödediği hesapla ilgili herkes kendi değerlendirmesini yapacak ama bütün Çeşme’yi zan altında bırakacak değerlendirmeler doğru değil" diye konuştu.
"Plajları vermediler"
Plajlara girişler konusunda da belediyenin suçlandığına dikkat çeken Başkan Dalgıç, şunları söyledi: "Plajların denetimi ve kiraya verme hakkı bizde değil. Yüzlerce defa ifade ettim, ’Biz Çeşme Belediyesi olarak Çeşme’nin bütün plajlarına talibiz.’ Ancak hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hem de Milli Emlak Müdürlüğü’nün açtığı ihalelerle verdikleri yerler var. Milyonlarca lira verilip de ihaleyle alınan yerler, doğal olarak o koşullar içerisinde fiyat belirliyor. Bunda belediyenin bir yetkisi yok. İki yıldır bağırmamızın nedeni bu. ’Bize plajları verin, tek elden yönetilsin. İnsanlar plajları, daha hijyenik, daha iyi, daha ekonomik kullansın’ dedik ama maalesef plajları vermediler. Plajlar, belediyenin kontrolü ve güdümü altında gibi görünüyor. Bu böyle değil."
"Yüksek yerlerde oturanlar maalesef su alamadı"
Çeşme’de bayram tatili sırasında yaşanan su sıkıntısı ile ilgili açıklama yapan Başkan Dalgıç, sözlerini şöyle tamamladı: "Arefe gününden başlayıp Çeşme’de yazlığı olan vatandaşlarımızın da bir anda Çeşme’ye gelmesi ile birlikte su ile ilgili bazı sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntı, su verememekten kaynaklanan bir şey değil. 2015 yılındaki verilerimize göre, yaz sezonunda günlük 32 bin ton su vermişiz. Bu yıl, bayram süresince günlük 45 bin ton su verdik ama yüksek yerlerde oturanlar maalesef su alamadı. Havuzların doldurulması, bahçelerin sulanması gibi yoğun bir tüketim olması depoların boşalmasına neden oldu. Borularda su olmasına rağmen depoların boşalması, tazyikin düşmesi gibi nedenlerle yüksek yerlerde oturanlar su sıkıntısı yaşadılar."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.