Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇESAL, Çeşme’de sokak köpeklerine sahip çıktı

Çeşme’de Alaçatı otobanı kenarı ve Ovacık yolunda barınan sokak köpeklerine, Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvan Severler Derneği (ÇESAL) üyeleri ve birkaç hayvan sever sahip çıktı.ÇESAL Başkanı Solmaz Örücü, Çeşme çöplüğünün...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşme’de Alaçatı otobanı kenarı ve Ovacık yolunda barınan sokak köpeklerine, Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvan Severler Derneği (ÇESAL) üyeleri ve birkaç hayvan sever sahip çıktı.
ÇESAL Başkanı Solmaz Örücü, Çeşme çöplüğünün kaldırılmasıyla köpeklerin aç kaldığını belirterek, “Bir anda köpekler aç ve susuz kaldılar. Kimisi yemek bulabilmek için bölgeden uzaklaşmaya Alaçatı otobanı, inşaatlar ve otellerin olduğu bölgelere inmeye başladı. ÇESAL Derneği üyeleri ve gönüllüleri, Lucie S. Alleene ve birkaç hayvan sever bütün kış büyük zorluklarla bu köpeklere mama ve su taşıdılar. Günlük 60 kg mama, yüz tane ekmek ve 100 litreye yakın su ihtiyacı dernek ve hayvan severler tarafından karşılanmaya çalışıldı. Yazın gelmesi ile birlikte köpeklerin durumunu öğrenen birkaç hayvan severin daha yardıma gelmesi ile oluşturulan gruplar hayvanlara bakmaya uğraşıyor. Her canlının bu dünyada yaşama hakkı var ve buna saygı göstermeliyiz. Türkiye’de artık kanıksanmış ve kronikleşmiş bir problem olan sahipsiz hayvanların aslında herkesin sorumluluğu olduğuna ve onları koruyup, sahiplenmenin hepimiz için bir insanlık görevi teşkil ettiğine inanıyoruz” dedi.
Hayvan severlere yardım çağrısında bulunan Örücü, mama için destek olunabileceğini veya mama gruplarına katılınabileceğini söyledi. Çeşme’de ikamet edenlerin ise yavrulardan birini sahiplenebileceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.