Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cerablus’ta mayın ve el yapımı patlayıcıları temizleyen askeri konvoy yurda geri döndü

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan askeri personel ve araçlar, bölgedeki tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve mayınları temizledikten sonra sınırın Türkiye tarafındaki birliklerine geri döndü.Türk...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan askeri personel ve araçlar, bölgedeki tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve mayınları temizledikten sonra sınırın Türkiye tarafındaki birliklerine geri döndü.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlik ve zırhlı araçlar, Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye’nin Cerablus kentine harekat düzenlemiş, operasyonun başarı ile tamamlanmasının ardından ise kentte tuzaklanan el yapımı patlayıcı ve mayınların temizlenmesi işlemine başlanmıştı. Mayın ve patlayıcıların temizlenmesi amacıyla ZPT, zırhlı araçlar ve tankerden oluşan askeri konvoy, sınırın Suriye tarafına geçmişti. Askeri personelin titiz çalışmalarıyla belirlenen patlayıcı ve mayınlar, kontrollü şekilde patlatıldı. El yapımı patlayıcılar ve mayınların temizlenmesinin ardından askeri personel, ZPT ve zırhlı personel taşıyıcıları ve tankerden oluşan askeri konvoy, yoğun güvenlik tedbirleri arasında Türkiye tarafına geçerek, birliğine döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.