Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cerablus’a geçişler sürüyor

Cerablus’un terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesinin ardından dün 250 kişilik ilk sivil grup vatanlarına dönerken, bugün de Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda Suriyeli geçiş için Karkamış’ta bekliyor.Suriye’deki iç...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cerablus’a geçişler sürüyor
Cerablus’un terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesinin ardından dün 250 kişilik ilk sivil grup vatanlarına dönerken, bugün de Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda Suriyeli geçiş için Karkamış’ta bekliyor.
Suriye’deki iç karışıklıktan ve terör örgütlerinden dolayı ülkelerini terk ederek Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ülkelerine dönmenin mutluluğunu yaşıyor. Karkamış Gümrük Kapısı’ndan dün 250 kişilik grup Cerablus’a geçiş yaparken, bugün de çok sayıda Suriyeli, Cerablus’a geçiş yapmak için sabahın ilk ışıklarıyla Karkamış Gümrük Kapısı’na geldi. Karkamış Gümrük Kapısı’nın sivil geçişlere 2 yıl sonra yeniden açılmasının ardından geçişlerin ikinci gününde de Karkamış’ta hareketlilik yaşanıyor. Suriyeli vatandaşlar resmi işlemlerini tamamladıktan sonra gün içerisinde Cerablus’a geçiş yapacaklar.
Türkiye’ye sığınmasa DAEŞ’e katılmak zorunda kalacaktı
İki yıl önce DAEŞ militanlarının ’cihad için örgüte katılın’ çağrısından sonra Azez üzerinden Türkiye’ye sığınan Cerabluslu Cuma Berke, kendisini ve memleketini IŞİD militanlarından kurtaran Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu birliklerine teşekkür etti.
Berke, “İki yıl aradan sonra tekrar ülkeme dönüyorum. DAEŞ’ten temizlenmesiyle tekrar dönüyoruz. Ailem Cerablus’ta kaldı bayramı onlarla geçireceğim çok mutluyum. Geçiş için dünden beri Karkamış’ta bekliyorum. Geç kaldık o nedenle sabaha kadar Karkamış’ta bekledim. Arkadaşlarım ve akrabalarımla geldim. Genç olduğumuzdan dolayı DAEŞ bizi cihad için örgüte çağırdı. Ya ölecektik ya öldürecektik. Biz de ondan dolayı gençler olarak arkadaşlarımızla Azez üzerinden iki yıl önce Türkiye’ye geçtik” diye konuştu.
Öte yandan Gaziantep Valiliği Koordinatörlüğü’nde Göç İdaresi İl Müdürlüğü kontrolünde sağlanan geçişlerin devam edeceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.