Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cerablus’a geçişler bayramın 3’üncü gününde devam etti

Türkiye’nin güney sınırını terör örgütü DEAŞ’tan temizlemek amacıyla başlatılan operasyon sonrası, yaklaşık 3 yıldır memleketlerinden uzakta olan Cerablus halkı bayramın 3’üncü gününde de Karkamış Sınır Kapısı’ndan geçişlerini...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2016 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2016 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin güney sınırını terör örgütü DEAŞ’tan temizlemek amacıyla başlatılan operasyon sonrası, yaklaşık 3 yıldır memleketlerinden uzakta olan Cerablus halkı bayramın 3’üncü gününde de Karkamış Sınır Kapısı’ndan geçişlerini sürdürüyor.
İlk olarak bayramdan önceki hafta yaşanan toplu geçişlerin ardından bugün de Karkamış Sınır Kapısı’na gelen onlarca Cerabluslu yapılan kimlik kontrollerinin ardından Suriye topraklarına geçiş yaptı. Bazı ailelerin yanlarında ev eşyalarını da getirerek sınır kapısından geçtikleri görüldü.
Öte yandan, TSK’nın desteği ile Özgür Suriye Ordusu tarafından Suriye’nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos’ta başlatılan harekatın 22’inci gününde Cerablus bölgesinde sessizlik hakimken, Elbeyli ve Oğuzeli arasında bulunan bölgenin karşısındaki Azez’in bazı köylerinde yer yer çatışmalar yaşanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.