Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çepni: “3 milyon Bursalıyız”

Bursa Kent Konseyi, 2018 yılının ilk yürütme kurulu toplantısını yaptı.Bursa Kent Konseyi, Ocak 2018 yürütme kurulu toplantısını Çınar Camlı Salon’da gerçekleştirdi. Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 2017 yılında 2 binin üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çepni: “3 milyon Bursalıyız”

Bursa Kent Konseyi, 2018 yılının ilk yürütme kurulu toplantısını yaptı.

Bursa Kent Konseyi, Ocak 2018 yürütme kurulu toplantısını Çınar Camlı Salon’da gerçekleştirdi. Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 2017 yılında 2 binin üzerinde faaliyet gerçekleştirdiklerini, yoğun geçen bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. kentlilik bilincini Bursa’nın gündemine taşımak istediklerini ifade eden Çepni, “Yüzyıllarda beri acısıyla tatlısıyla aynı kaderi paylaşıyoruz. Balkanlar’dan Kafkaslar’a hepimiz bu coğrafyanın çocuklarıyız. Bu topraklarda köklü bir kardeşliğimiz var. Hepimiz farklı şehirlerde doğduk belki, sonra bu şehre geldik. Bu şehir kadim bir şehir. Bu şehir Osmanlı’yı kuran bir şehir. Kökü mazide dalları atide bir çınar gibi Bursa. Bütün gönül coğrafyamızın izi var Bursa’da. Geçmişin medeniyetlerin izlerini taşıyor Bursa. Bursalı olmak aslında tarihi bir kimliğe sahip olmak demektir” dedi.

Çepni, “Bursa’da 81 vilayetten insan bulunmakta. Bizlerde Karadeniz çocuğuyuz. Ama bir Bursalılık kimliği çok farklı bir kimlik. Dolayısıyla bu şehirde bu kadar geniş coğrafyadan insan yaşıyorsa bu şehrin ayrı bir özelliğinden dolayı. Ayrıca 150’yi aşkın ülkeden çeşitli nedenlerle Bursa’da yaşayan başka ülke vatandaşları var. En son Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerden dolayı zorunlu göç etmek durumda kalan birçok Suriyeliye kucak açan şehir Bursa. Yakın tarihimizde Balkanlar ve Kafkasya bölgesinde sıkıntı yaşayan soydaşlarımızda gene Bursa’ya geldi. Bu şehre karşı hepimizin minnet duygusu var. Bu şehre şükran duygumuz var. Bursa için ne yapsak azdır aslında. Hepimizin doyduğu ve çocuklarını büyüttüğü şehir Bursa. Ayrıca Türkiye ekonomisine en önemli katkıyı sağlayan şehirlerden biri Bursa. Birlik, beraberliğin ve huzurun şehri burası. Bizler Bursa’da yaşayanların çoğunluğun bu görüşte olduğunu biliyoruz. Bizler 3 milyon Bursalıyız” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısında “Bursa Konuşuyor” toplantısı yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.