Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çemişgezek’te ’57’Nci Alay İçin Saygı Yürüyüşü’ Yapıldı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde “57’nci Alaya Saygı Yürüyüşü” etkinliğinde bir araya gelen onlarca vatandaş, bayrak açarak, teröre tepki gösterdi.Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde “57’nci Alaya Saygı Yürüyüşü” yapıldı....

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde “57’nci Alaya Saygı Yürüyüşü” etkinliğinde bir araya gelen onlarca vatandaş, bayrak açarak, teröre tepki gösterdi.
Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde “57’nci Alaya Saygı Yürüyüşü” yapıldı. İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Yürüyüşe Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy, Emniyet Amiri Yunus Erdem Öre, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Gençlik Merkezi hizmet binası bahçesine kadar, bayraklarla süslenmiş güzergahta, ellerinde bayrakla yürüyen grup, teröre tepki gösterildi.
Yürüyüşün ardından ise, Kur’an’ı Kerim tilaveti okunarak, dualar edildi. Daha sonra bir öğrenci tarafından “Çanakkale Destanı” isimli şiir okundu. Etkinlikte konuşan Kaymakam Kazez, çeşitli etkinliklerle gençlerde Çanakkale ruhunu yaşatmayı amaçladıklarını söyledi. Bundan tam bir asır önce nice canların vatan için feda edildiğini anlatan Kazez, “Tarihte kutsal vatanımız için imkânsızlıklar içinde nice kanlar döküldü, nice canlar verildi. Yurdumuzun batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine her vatan sathında cansiperane bir şekilde vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Bu anlamlı etkinliğe katılan herkese de teşekkürlerimi sunuyorum. Çemişgezek’te bu tabloyu görmek beni gerçekten çok mutlu etti. Allah sizlerden razı olsun. Şehitlerimize tekrardan rahmet diliyorum” dedi.
Program, vatandaşlara kırık çorbası ikram edilmesiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.