Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çekirdek çitlerken 2 kere düşünecekler

Balıkesir’in Gönen ilçesinde parklarda gelişi güzel çekirdek yiyerek etrafı kirletenlere ceza kesilecek.Kabuklu çerezlerin oluşturduğu kirlilikle baş etmek için Gönen Belediyesi, vatandaşı önce ikaz edecek, suçun tekrarlanması halinde...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Gönen ilçesinde parklarda gelişi güzel çekirdek yiyerek etrafı kirletenlere ceza kesilecek.
Kabuklu çerezlerin oluşturduğu kirlilikle baş etmek için Gönen Belediyesi, vatandaşı önce ikaz edecek, suçun tekrarlanması halinde ise ceza kesecek. Park ve bahçelere uyarı levhaları asılırken, bankların altına ’çekirdek kabuğunu yere atmayın’ yazıldı.
Vatandaşların yiyeceklerin kabuğunu yerlere atarak çevreyi kirlettiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, “Zabıta ekiplerimiz parkları dolaşacak. Çekirdek kabuğunu atan vatandaşımız önce uyarılacak, atmaya devam ederse de kabahatler kanuna göre para cezası kesilecek” dedi.
Topluma açık dinleme alanlarında çirkin manzaralar oluştuğunu, ikaz levhalarının dikkate alınmadığını söyleyen Başkan Hüseyin Yakar, “Gönen olarak yeşil alanlarımızla, parklarımızla övünüyoruz. Kaplıca diyarıyız. Maalesef turizm şehrine yakışmayan kirlilik manzaralarıyla karşılaşıyoruz. Vatandaş çekirdeğini yiyor, kabuğunu gelişi güzel atıyor. Temizlik ekipleri, temizleye yetişemiyor. Kirlenmenin önüne geçmek, vatandaşımızı çevresine saygılı hale getirmek için bankların önüne yazılar yazdık. Hoparlör anonsuyla ve sosyal medya aracılığıyla da vatandaşımızı uyaracağız. Çekirdek kabuğunu yere attığı tespit edilen kişi önce uyarılacak, aynı suçu tekrarlaması halinde ise kabahatler kanuna göre para cezası kesilecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.