Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cebeci Askeri Şehitliği’nde Tören

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle Cebeci Askeri Şehitliği’nde tören düzenlendi.Şehitler, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında mezarları başında anıldı. Cebeci Askeri Şehitliği’nde düzenlenen törende...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cebeci Askeri Şehitliği’nde Tören
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle Cebeci Askeri Şehitliği’nde tören düzenlendi.
Şehitler, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yılında mezarları başında anıldı. Cebeci Askeri Şehitliği’nde düzenlenen törende şehit yakınları Kur’an-ı Kerim ve dualar okudu. Mezarların başına şehitlerin sevdiği şeyleri koyarak onları mezarları başında anan aileleri, mezarlara karanfiller bıraktı. Törene Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.
17 Şubat’ta Ankara Merasim Sokak’taki hain terör saldırısı sonucu şehit düşenler de, aileleri ve yakınları tarafından ziyaret edildi. Şehit İstihkam Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan’ın yakınları da Ertan’ın mezarın başındaydı.
Şehit Mustafa Karakurt’un babası, "İçimiz kan ağlıyor ama vatan sağolsun, Elazığ’da oğlumu şehit verdim. 20 yaşına girmemişti, dün de yaş günü vardı" dedi.
Şehidin annesi ise, "Hiç üzmedi bizi, herkes kaçardı Mustafam kendi gitti dağıtım kartlarını almaya. ’Elektrikçi olacağım’ anne derdi. Dün de doğum günüydü, kolayı çok severdi. Dün de doğum günüydü pasta getirdik, dağıttık" ifadelerini kullandı.
22 yaşında şehit düşen Cengiz Has’ın ailesi, "Askere gitti, erdi kendisi. 17 yıl geçti ama biz her gün buradayız. Mutluyuz da gururluyuz da, her hafta gelip gidiyoruz" diye konuştular.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.