Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çaylar Bu Kez Özel Garsonlardan

Manisa’da, down sendromlu çocuklar, bir kafede yarı zamanlı (part time) çalışarak müşterilere çay servisi yaptı.Manisa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, down sendromlu ve otizmli çocuklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturma amacıyla...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da, down sendromlu çocuklar, bir kafede yarı zamanlı (part time) çalışarak müşterilere çay servisi yaptı.
Manisa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, down sendromlu ve otizmli çocuklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturma amacıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında 3 down sendromlu çocuk, Manisa Cumhuriyet meydanında bulunan bir kafede part time çalışarak müşterilere çay servisi yaptı. Çay servisi yapan çocuklar usta garsonları aratmadı.
Manisa Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Raşide Kuyumcu, down sendromluların sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Kulüp olarak 21 Mart down sendromlular farkındalık gününde, down sendromlu gençlerimizin sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla farkındalık oluşturarak sesimizi duyurmak istedik. Türkiye’de bir çok şehirde belediyelerin desteğiyle down kafe açılıyor okullardan mezun gençlerimiz bu kafelerde çalışıp hayata atılıyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bir çok başarılı işe imza attığını gururla izliyoruz. Başkanlarımızın engelli bireylere olan duyarlılığını ve hassasiyetinin farkındayız. Artık bize sıra gelsin istiyoruz. Bizim sesimizi duysunlar. Manisa’ya da bir down kafe istiyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.