Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇAYKUR Sporda Da Lider

ÇAYKUR’a bağlı spor kulüplerine arasında dereceye giren takımlara ve sporculara ödüller verildi.Türkiye Güneş Şampiyonası’nda bir çok derece elde eden ÇAYKUR Güreş Takımı’na Çaykur Salonu’nda düzenlenen törenle ödüller verildi....

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÇAYKUR Sporda Da Lider
ÇAYKUR’a bağlı spor kulüplerine arasında dereceye giren takımlara ve sporculara ödüller verildi.
Türkiye Güneş Şampiyonası’nda bir çok derece elde eden ÇAYKUR Güreş Takımı’na Çaykur Salonu’nda düzenlenen törenle ödüller verildi. Tören öncesi bir basın açıklaması düzenleyen ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, açıklamasına Türkiye’de ve dünyada yaşanan terör olaylarını kınayarak başladı. Sütlüoğlu “Güneydoğu’dan şehit haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanlarımız bu ülke için kanlarını dökerek bu toprakların vatan olma özelliğini pekiştiriyorlar. Kahramanlarımız için Rabbimizden rahmet niyaz ediyoruz. Yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Anadolu, milletlerin gelip geçtiği kavşak noktadır. Bir çok millet geldi ve buradan geçti. Buradan gitmeyen tek millet biziz. Bin yıldır bu toprakları vatan olarak elimizde tutmayı başardık. Bugün bu milletin evlatlarının yaptığı fedakarlıklar aynı gücün devam ettiğini gösteriyor. İnşallah bu topraklar kıyamete kadar bizim vatanımız olmaya devam edecektir“ dedi.
"TERÖRE KARŞI BİRLİK OLUNMALI"
Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada terörün tüm dünya ülkelerinin el birliği ile sonlandırılabileceğini söyledi. Sütlüoğlu “Dün Brüksel’de bir patlama oldu. Avrupa’nın kalbinde. Bu da bizi çok üzdü. Tüm terör örgütlerini şiddetle ve lanetle telin ediyorum. Brüksel’deki patlamada bizi derinden üzdü. İslam dünyasında her gün patlamalar oluyor. Canlarımız gidiyor. Batı dünyası bu duruma gerekli duyarlılığı göstermedi. Bazı teröristlere destek çıkmaya devam ediyorlar. PKK çadırlarının, paçavralarının kurulmasına izin verilmesi ibret verici bir hadisedir. Sayın Cumhurbaşkanımız, bir gün terörün onlarında çanını yakacağı uyarısında bulunmuştu. Bu uyarıları sonuç vermemişti. Sayın Cumhurbaşkanımız terörün her ülke için tehdit olduğunu belirtip teröre karşı ortak hareket etme çağrısında bulunmuştu. Tüm terör örgütlerine karşı ortak bir tavır sergilenir ve hep birlikte terörün üzerine gidilirse bu terör belasından kurtuluruz. Aksi halde terör çok daha can yakmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
ÇAYKUR SPORDA DA BİR NUMARA
ÇAYKUR olarak sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında spora önemli destekler verdiklerini ifade eden Sütlüoğlu “Karlılık bizim için ikinci plandadır. 207 bin aileye bire bir hizmet veren bir kurumuz. Sadece çayda hizmet etmek yetmiyor. Başka sosyal sorumluluklarımızda var. Spora verdiğimiz desteklerde bunlardan birisidir. Bir çok spor kulübümüz var. Bu kulüplerde gençlere hizmet veriyoruz. Spora önem veriyoruz. Çünkü spor gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor. Spor yapan bir genç kötü alışkanlıklar edinmez. Başarılı olmak için çalışmayı ilke edinmek zorundadır. Spor hayatta başarılı olmanın da anahtarıdır. Sporda mücadele edeceksiniz ki takım olarak veya ferdi olarak başarılı olacaksınız. Her çalışmanın sonucunda başarı gelmeye bilir. Başarı gelmeyince yıkılmayacak, çökmeyecek, centilmence bunu kabul edip rakibiniz ile kucaklaşacaksınız. Spor insanlara bir erdemlik veriyor. Hayatta kazanılamayan başarılar karşısında da hazmetmeyi öğretiyor“ şeklinde konuştu.
MİLLİ TAKIMDA 9 GÜREŞÇİ
Sütlüoğlu, Çaykur Güreş Takımı olarak milli takımda 9 sporcuları bulunduğunu belirterek “Raftingi biz getirdik. Bize nasip oldu. Bugün bizim raftingcilerimiz Türkiye ve Dünya şampiyonlukları alıyorlar. Güreşte çok başarılı olduk. Türkiye şampiyonları, dünya şampiyonları yetiştirdik. Gençlere istikbalde kazandırmış oluyoruz. Türkiye Güreş Şampiyonasında takım olarak 3. olduk. Birinci olan sporcularımız da var. Güreşte milli takımda 9 sporcumuz var. Biz spora her türlü desteği veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Güreş otoriteleri bizim gençlerimizin güreşe çok yatkın olduğunu söylüyor. Bizim gençlerimiz kadar da güreşte başarılı olan bir bölge yok. Biz gençlerimizi davet ediyoruz. Gelsinler, biz her zaman onları destekleyeceğiz“ diye konuştu.
"TERÖR ÇAY SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ"
Sütlüoğlu, bir soru üzerine yaptığı açıklamada, yaşanan terör olaylarının çay satışlarını da olumsuz yönde etkilediğini belirterek “Terör olayları çay satışlarını olumsuz etkiledi. Nakliye başta olmak üzere bir çok sıkıntı çekiliyor. ÇAYKUR olarak gerekli tedbirleri aldık almaya da devam ediyoruz. Bir depo sıkıntısı çekmeyeceğiz. Vatandaşımızı hiçbir şekilde mağdur etmemeye çalışacağız. Bu sene de huzurlu bir sezon geçirmek istiyoruz. “ dedi.
Açıklamaların ardından Türkiye Güreş Şampiyonası’nda dereceye giren sporculara ve diğer branşlarda yıl içerisinde derece alan sporculara ödülleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.