Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çay isteyene kitap bedava

Şahinbey Belediyesi vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için kahvehanelere kütüphane köşesi kurdu.Şahinbey Belediyesi, temel eserden oluşan kitap setiyle, kent merkezindeki kahvehanelerde kütüphane köşesi oluşturuyor. Şahinbey...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şahinbey Belediyesi vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için kahvehanelere kütüphane köşesi kurdu.
Şahinbey Belediyesi, temel eserden oluşan kitap setiyle, kent merkezindeki kahvehanelerde kütüphane köşesi oluşturuyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun katılımıyla ilk kütüphane Gaziantep’in Bekirbey Mahallesi’nde bulunan bir kahvehanede açıldı.
Vatandaşların okuma alışkanlığını kazanması için anlamlı bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 130’şar tane kitap hediye etmek suretiyle kahvehaneleri kıraathaneye çevirdiklerini, bundan dolayı da çok mutlu olduklarını söyledi.
“Boş oyunlar yerine kitap okusunlar”
Oyunlar yerine faydalı kitapların okunması gerektiğini belirten Tahmazoğlu, "Bizim çocukluğumuzda eskiden kahvehanelerin üzerine kıraathane yazardı. Kıraathanenin anlamı da okumaktı. Şimdi Şahinbey Belediyesi olarak biz de bir çalışma başlattık. Şahinbey ilçemizde bulunan 300 tane eski ismiyle kahvehanelerimizi kıraathaneye çeviriyoruz. 130’şar tane kitap hediye etmek suretiyle kahvehanelerimizin kıraathaneye çeviriyoruz. Amacımız buraya gelen insanlarımızın boş vakitlerini böyle boş oyunlarla geçirmek yerine kitap okuyarak bilgi hazinesini artırarak vaktini değerlendirerek faydalı ilimler öğrenmesine vesile olmuş olacağız. Bundan dolayı mutluyuz. İlk kahvehanemizi kıraathaneye çevirmek üzere kütüphaneye koyduk. Kitaplarımızı teslim ettik. İnşallah bundan sonra kahvehanelerimizi de kıraathaneye çevirmek üzere bütün 300 tane kütüphanemizi kitapları ile birlikte buralara yerleştireceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.