Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çavuşoğlu: “Bu çapulculara pabuç bırakmayacağız”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe girişimi yapmaya çalışan çapulculara pabuç bırakmayacaklarını söyledi.Samsun’da vatandaşlar darbe girişimine karşı harekete geçerek Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 03:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 03:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çavuşoğlu: “Bu çapulculara pabuç bırakmayacağız”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe girişimi yapmaya çalışan çapulculara pabuç bırakmayacaklarını söyledi.
Samsun’da vatandaşlar darbe girişimine karşı harekete geçerek Cumhuriyet Meydanı’na akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara dökülen vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar atarak, yapılan girişime büyük tepki gösterdi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanları da meydana gelerek darbe girişimine tepkilerini gösterdiler.
Çavuşoğlu: "Bu çapulculara pabuç bırakmayacağız"
Meydanda polis TOMA’sının üzerine çıkarak meydanda bekleyen 100 binlere seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Askeriyenin içerisinde bir grup, darbe girişiminde bulunmuştur. Dimdik ayaktayız. Allah’ın izniyle, sizin de desteğinizle bu çapulculara pabuç bırakmayacağız. Bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Pirim vermedik, bundan sonra da pirim vermeyeceğiz. Bunu yapanlardan hesabını soracağız. Millet olarak hesabını soracağız. Bir grup çetenin gerçekleştirmeye çalıştığı bu kalkışmaya karşı hep birlikte meydanlardayız. Hep birlikte dimdik yolumuza devam edeceğiz. Samsunlu kardeşlerimize ülkemize ve demokrasisine sahip çıktığı için teşekkür ediyoruz” dedi.
Kılıç: "Bu ayaklanmaya kalkan hainlere hiçbir şekilde pirim vermeyeceğiz"
Demokrasiye inandıklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Demokrasiye inanıyoruz. Biz milletin sandıkta tecelli eden iradesine inanıyoruz. Milletten başka kimseye hesap vermeyiz. Asla bizi yıldıramazlar. Sizinle beraber bu yürüyüş devam edecek. Samsun özgürlüğün şehridir. Buradan hep beraber demokrasi içersinde bu ayaklanmaya karşı duruyoruz. TSK’nın bunu desteklemediği açıklanmıştır. Şu anda Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımızdan aldığı talimatla emniyet güçlerimiz gerekli işlemleri yapmaktadır. Bu ayaklanmaya kalkan hainlere hiçbir şekilde pirim vermeyeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakanlar ve Vali Şahin, meydanın arkasında bulunan bir çay ocağında oturdukları esnada yanlarına Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken de gelerek oturdular.
Daha sonra Samsun’daki bütün camilerden sala ve ezan okunduktan sonra “Devletimize ve milletimize yönelik bir kalkışma yapılmaya çalışılmaktadır. Halkımızın meydanlarda bulunmalarını istirham ediyorum. Samsun Valisi İbrahim Şahin” anonsu yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.